Пристанищата на Варна и Бургас са сред 14-те в Европа, които обсъждат съвместен проект за управление на екологични процеси

10414
Снимки:

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” - партньор от българска страна в международния проект „Транснационално разширяване на мрежата на ECOPORT 8”, организира кръгли маси, на които ще продължи обсъждането на възможностите за съвместно управление и наблюдение на състоянието на околната среда в района на пристанищата Варна и Бургас, съобщи Фокус.

Дейностите в проекта се изпълняват съвместно между екипи от България, Гърция, Италия, Румъния, Албания, Хърватия и Черна гора, и обхващат 14 европейски пристанища.

Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи на НАСА

На 12 и 13 април 2014 г. Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи International Space Apps Challenge, което се ръ...

Във фокуса на вниманието са проблемите за въздействието върху околната среда от различните видове икономически и социални дейности в пристанищните райони и урбанизираните зони в близост до пристанищата.

В рамките на първия етап на проекта бе създадена пристанищна мрежа за обмен на опит, изследвания и инициативи, свързани с въвеждането на екологични критерии в управлението на пристанищните дейности. Проектът "Tранснационално разширяване на мрежата на ECOPORT 8" акцентира върху необходимостта от ангажирането на всички заинтересовани страни за постигане по-голям ефект, чрез коопериране на усилията, което пряко кореспондира с разбиранията на ЕК за интегрирана морска политика.

На кръглата маса, която ще се проведе днес в Бургас, предстои да бъде обсъдено създаването на постоянно действащ орган, който да има консултативни функции по отношение на устойчивото управление на екологичните процеси в черноморските пристанища. Ще бъдат представени и разработените в рамките на проекта анализи на критичните екологични точки в пристанищата и модела за съвместно управление на екологичните процеси.

Проект TEN ECOPORT - „Транснационално разширяване на мрежата на ECOPORT 8” се финансира от Транснационалната оперативна програма „Югоизточна Европа 2007 – 2013 г.”Кръглата маса започва в 10 часа в Капитанска зала в хотел „България” в Бургас.

Конкурсът "Пролет над Бургас" стартира в понеделник

От 17 март за четвърти пореден път стартира конкурсът за рисунка и фотография на Младежкия културен център към Община Бургас "Пролет н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com