Проблемен терен във Варна създава водопроводни аварии

10538
Проблемен терен във Варна създава водопроводни аварии
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Труднодостъпен терен прави спънки на ВиК, съобщи Петел.

За огромни кални локви на ул. „Арх. Костадин Яръмов“ сигнализира източник на варненския сайт. Улицата се намира в района на спирка „Почивка“. Именно там регулярно се случват водопроводни аварии.

Кметът на Варна : И една дупка не мога да запълня сега

Варненският кмет Иван Портних призна за пореден път тежкото финансово състояние, в което е града, съобщи Петел. „Не мога една ду...

„Три пъти досега водата влиза и в нашият двор. За период от две години избива около 40 пъти. Всичко е в кал. Всичката тази кал, която е до спирка "Почивка" преминава само и единствено през нашата уличка. Пешеходците дълго време обмислят откъде да преминат“, разказва човекът. Той е подготвил и жалба до ВиК с надеждата за някакъв траен резултат, тъй като авариите се отстраняват, но тръбите избиват отново и отново.

Специалистите от водното дружество направиха проверка. Признават, че в района периодично възникват аварии на водопроводната мрежа. Тя е амортизирана и с изтекъл експлоатационен срок.

„Стремежът на ВиК– Варна е авариите и щетите, нанесени от тях, да се отстраняват своевременно, доколкото времето и климатичната обстановка го позволяват. Но работата се затруднява заради терена, който е трудно достъпен“, коментират от водното дружество. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...