Продължи доброто тази Коледа с фондация BCause и МЕТРО България

1644
Продължи доброто тази Коледа с фондация BCause и МЕТРО България
Снимка: МЕТРО България

Традиционният коледен календар на МЕТРО България тази година примамва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за програмата „Готови за успех“ на фондация BCause. От всеки продаден календар МЕТРО България  отделя един лев  в подкрепа на отлични ученици в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, загубили единия или и двамата си родители, отгледани в институции или приемни семейства.

"Готови за успех" е програма на фондация BCause в партньорство с Фондация “Сирак” от 2006 година.

Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, а водещ критерий е успехът на кандидатите. Минималният необходим успех е над 5.00 за студенти и над 5.50 за ученици. Чрез тази програма стипендиантите не само имат възможност да продължат образованието си, но и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели.

Програма "Готови за успех" подкрепя през тази година 117 млади хора. Стипендия получават 41 ученици в 11 и 12 клас от 24 населени места. Стипендии са отпуснати и на 42 студенти, изучаващи медицински специалности, както и на още 31 възпитаници на държавни университети, които се обучават по различни други професии.

Едногодишната студентска стипендия за настоящата учебна година е в размер на 2500 лева за бакалаври, а ученическата - 1000 лева.

“През годините винаги сме искали да сме там, където сме най-нужни. Знаем, че стипендията "Готови за успех" е знак "аз вярвам в теб" за нашите стипендианти. Но в трудните времена, в които живеем, финансовата нужда често може да бъде пречка за развитието и образованието на младите хора. Ето защо комисията на програма взе решение от следващата учебна година да повиши размера на стипендията - 3000 лв. за студенти и 1500 лв. за учениците. Включването на МЕТРО към нашите дарители ще ни помогне много в тази мотивация за високи постижения", сподели Веселина Йорданова, координатор на програмата.

Освен възможността да станат част от благородната инициатива на Фондация BCause, още редица изненади очакват клиентите на веригата - фин шоколад и отстъпки за всеки ден до Коледа, ваучери за пазаруване от 5, 10 или 100 лева във всеки календар. И тази година в календара има поставен талон за празничната томбола на МЕТРО, която дава възможност на участващите да спечелят една от петте електрически тротинетки Segway.

Нашето коледно чудо вече е в магазините ни, бъдете част от него и продължете доброто тази Коледа!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com