Прогноза за времето - 5 май (петък)

6628
Прогноза за времето - 5 май (петък)
Снимка: Gettyimages.com

Минималните температури ще са между 8° и 13°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се понижи.

Днес валежите над западните райони от страната ще продължат. След обяд и вечерта срещу събота над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични бури и временни усилвания на вятъра. На места валежите ще са интензивни и значителни по количества, възможни са и градушки. Ще духа слаб югоизточен вятър, привечер и през нощта срещу събота постепенно ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°.

Седмична прогноза за времето - от 1 до 7 май

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове главно над планинските райони в Западна България ще се раз...

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартина Цветанова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. И над планините ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици, на места – интензивни. Ще духа умерен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 8°.

През почивните дни времето ще е доста динамично, с чести превалявания. Температурите ще се задържат все още сравнително високи.

В събота, с усилване на вятъра, от северозапад ще прониква хладен въздух. Облачността ще е по-често значителна и отново ще има превалявания. В неделя валежите временно ще спрат, облачността ще намалее. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде малко по-топло. По-късно през деня от северозапад отново ще се заоблачи и на места ще превали. В началото на следващата седмица облачността ще се задържи значителна, след обяд - купесто-дъждовна, на места в страната с валежи и гръмотевици. Дневните температури ще се понижат, ще бъде и ветровито.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com