Прогноза за времето - 13 март (вторник)

6693
Прогноза за времето -  13 март (вторник)
Снимка: Pixabay

Минималните температури днес, 13 март, ще са между 5° и 10°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Облачността ще е променлива, по-значителна - над Източна България. Ще има краткотрайни валежи, а на места, главно в източните райони и Рило-Родопската област, ще прегърми. Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Седмична прогноза за времето за 12-18 март

Следващата седмица ще започне с облачно време. В понеделник се очакват превалявания, но времето ще е топло и температурите ще достигна...

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд, по-интензивни в часовете преди обяд. На отделни места ще има и гръмотевична дейност. Вечерта валежите в повечето места ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва. Сутринта южният вятър ще се ориентира от запад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над около 2100 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има условия за гръмотевични бури. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март, през нощта с преминаването на фронта ще се повиши, но утре отново ще започне да се понижава.

През следващите дни ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност. На отделни места ще има и краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони. В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но малко ще отслабне – вече ще е предимно умерен, по-добре изразен в Дунавската равнина и в източните райони. Температурите ще бъдат близки до обичайните за средата на март. В четвъртък ще е почти тихо, сутрешните температури ще се понижат. В петък с югозападен вятър ще се затопля. Вероятността за валежи е сравнително малка, облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна; по-значителна ще е над Западна България.

Как да различим пролетната депресия

С настъпването на пролетта, за съжаление при някои хора се появяват и симптомите на т.нар. пролетна депресия. Сред тях най-често са &nd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com