Прогноза за времето - 13 ноември (петък)

9860
Прогноза за времето - 13 ноември (петък)
Снимка: pixabay.com

Днес над източните райони ще остане с ниска облачност, на отделни места ще е с мъгли и ръмежи. Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над западната половина от страната, след временното намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и ще е предимно значителна. Само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от 1° до 6°, максималните - между 9° и 14°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще остане значителна. На места ще има и слаби валежи от дъжд. В сутрешните часове отново има условия видимостта да бъде намалена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е от 15° на север до 17° на юг. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва до 2 бала.

Седмична прогноза за времето 9-15 ноември

В понеделник над Западна България ще бъде предимно слънчево, с променлива облачност в източната част на страната. Валежи не се очакват....

Над планините облачността от запад ще се увеличи и ще е значителна. На места ще има и предимно слаби валежи от дъжд, над 1700 метра - слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В събота над западната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до слънчево. Над източната ще преобладава облачно време, възможни са и локални незначителни превалявания; ще се появи слаб вятър от север-северозапад. В неделя и понеделник вероятността за валежи е малка. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По поречието на Дунав, в западната част на Дунавската равнина, в източните райони сутрин ще има значителна облачност и намалена видимост, но през деня облачността и там ще се разкъсва и ще намалява. В неделя ще е почти тихо, в понеделник ще духа слаб югозападен вятър. Температурите ще останат почти без промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com