Прогноза за времето - 2 февруари (събота)

9057
Прогноза за времето -  2 февруари (събота)
Снимка: БГНЕС

В сутрешните часове на места в котловините и низините, както и в северозападните райони ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните райони, умерен юг-югозападен вятър и с него ще се пренася по-топъл въздух.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а през деня ще бъде сравнително топло с максимални температури между 11° и 16°, по-ниски в крайните северозападни райони, където ще се задържи почти тихо.

Антонио Гутереш: Губим надпреварата с изменението на климата

Главният секретар на ООН Антонио Гутереш предупреди, че светът "губи надпреварата" с изменението на климата и настоя правителствата да ...

Атмосферното налягане няма да се промени съществено; ще е малко по-ниско от средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) пред "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури от 10° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е със значителна висока облачност. Повече слънце ще има над Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

В неделя в източната половина от страната и по северните склонове на планините ще духа умерен югозападен вятър и дневните температури още ще се повишат, в отделни райони в Източна България и Предбалкана ще достигнат 19°-20°. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, в крайните северозападни райони и в котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност, от която ще преръмява и там дневните температури ще остават по-ниски. В началото на следващата седмица над Западна България ще преобладава облачно, в равнините и котловините, и мъгливо време, почти без валежи; над Източна облачността ще е разкъсана, все още предимно висока.

Над 100 милиарда долара струват щетите от бедствия, свързани с климата през 2018 г.

Бедствията, причинени от климатичните промени, струват на държавите най-малко 100 млрд. долара през 2018 г., съобщи наблюдател на проце...

В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще остане топло за началото на февруари. По-късно през деня във вторник, с усилване на вятъра от изток-североизток, ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават. През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com