Прогноза за времето - 29 август (неделя)

14008
Прогноза за времето - 29 август (неделя)
Снимка: iStock/Guliver

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

Валежи от дъжд ще има главно в Западна и Централна България, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици ще са те след обяд и вечерта. На места в Източна България ще има сутрешни мъгли, но през деня там ще има повече слънчеви часове и ще е почти без валежи. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква по-хладен въздух.

Максималните температури ще са в широки граници: от 23° в северозападните, до 33° на места в югоизточните райони. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца, но в края на деня ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта в отделни райони ще има мъгли или ниска облачност. Ще духа слаб северен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде предимно 3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне облачността ще се увеличи и до края на деня ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През нощта срещу понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване цялата страна. Отново ще има валежи, все още по-съществени през нощта в отделни райони в източната половина от страната, а през деня - по-слаби и на малко места, само в Родопите. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Във вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°. В сряда преди обяд ще бъде предимно слънчево, но по-късно от северозапад ще започне ново увеличение на облачността с валежи и понижение на температурите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com