Прогноза за времето - 5 февруари (сряда)

6790
Прогноза за времето - 5 февруари (сряда)
Снимка: Getty Images/Guliver

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад – ще бъде умерен и силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. Сутрешните температури ще бъдат между 0° и 5°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СИЛЕН ВЯТЪР И СНЯГ!

Предупреждение за силен вятър и сняг

Жълт код за силен вятър е в сила за няколко области на страната. Това сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за обла...

Днес ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите през деня и през нощта срещу четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Без валеж ще се задържи почти през целия ден в северозападните райони от страната. Към 14 часа температурите ще бъдат между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. По-късно през деня ще започне да се повишава.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще започнат да преминават в сняг. Ще духа до умерен до силен северозападен вятър, който през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 7° - 8°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през нощта срещу четвъртък ще се усили до 4 - 5 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до бурен. Температурите през деня ще се понижават и към 14 часа ще бъдат - на 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

В четвъртък все още ще духа умерен вятър от север-северозапад. На места ще има слаби превалявания от сняг, но в процес на спиране, а облачността временно ще се разкъса и намалее. Застудяването ще продължи. В петък вятърът временно ще стане от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превалява слаб сняг. През нощта срещу събота и в събота в Източна България от север-североизток ще проникне още една порция студен въздух. Облачността ще е променлива, почти без валежи. През деня вятърът постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, на места в североизточните райони и по-ниски, а максималните ще са около 0°.

За предстоящ снеговалеж и силни ветрове, предупреждават от АПИ

Силни ветрове и снегонавявания се очакват в следващите дни. За това предупредават от Пътна полиция на брифинг в Националния координацио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com