Прокуратурата разпита и бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров

14302
Прокуратурата разпита и бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров даде обяснения в Софийската окръжна прокуратура по разследването на схема за купуване на гласове, предаде БГНЕС. То беше провокирано от репортаж на Нова телевизия, заснет със скрита камера, в който се вижда инструктаж за привличане на гласове на предстоящите избори.

Специално за БНТ, за първи път след завръщането си в България Димитров проговори. Той напусна страната след като Комисията за конфликт на интереси установи, че е прокарвал лобистки законови поправки с цел финансова изгода.

Провокация. Така Емил Димитров нарече заснетите със скрита камера кадри. Той отказа да коментира случая по същество с мотива, че иска прокуратурата да приключи работата си. Той е обяснил пред разследващите присъствието си в хотела в Етрополе. По думите му обаче неточност в разпространената информация било твърдението, че сбирката на симпатизантите на движението "Орлов мост" се провежда в негов хотел.

Разследването по случая в хотела в Етрополе се води от Районната прокуратура в Етрополе под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура. Оттам обясниха лаконично, че Димитров е разпитан днес, а подробностите по съмнението за купуване на гласове се намират в кориците на делото. Преди няколко дни Емил Димитров се завърна от чужбина, където замина в началото на април заедно със семейството си с мотива, че се страхува за сигурността на близките си.

ГЕРБ вижда курортите ни като сергии за гащи

Националните ни курорти се превърнаха в сергии за гащи и парцали. Това заяви депутатът от ГЕРБ Емил Димитров при обсъждане на второ че...

"След като съм се върнал, значи за моя живот не се страхувам, но наистина се страхувам за сигурността на семейството си и не случайно семейството ми е извън България и не случайно - да си направя един вид застраховка, че на тях няма да им се случи нищо", заяви Емил Димитров. Той отказа да коментира на какво се основават неговите страхове, но преди време заяви пред други медии, че ще завери това, което знае, пред нотариус в страна от Европейския съюз като застраховка "Живот" за семейството си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com