Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата в Пловдив разследва смъртта на чужденец в болница

22 юни 2024, 19:10 часа • 1572 прочитания

Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Това съобщиха от държавното обвинение пред Нова тв. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето.

Според предварителната информация гражданин на Великобритания издъхнал в здравното заведение преди два дни при неизяснени обстоятелства. Той пристигнал там с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в Спешното отделение, където са го прегледали и му включили система. След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче заявил, че не е добре и поискал допълнителна медицинска помощ. Той отново се опитал да влезе в Спешното отделение, но дежурните се обърнали към охраната и чужденецът бил изведен от болницата.

Той продължавал да настоява да се върне, но на място пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която пази болницата. Охранителните камери на входа са заснели как мъжете отблъскват англичанина и не му позволяват да влезе в сградата. Те го блъскат и удрят. Единият от охранителите го хваща и с един удар го запраща към земята. Сцените се разиграват пред очите на десетки свидетели пред здравното заведение. След това англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни е починал от инфаркт.

Още: Кюлче и пачки: Дадоха на съд Петьо Еврото, но никой не знае къде е

От болницата заявиха официално пред NOVA, че е назначена вътрешна проверка и изпратиха позицията по казуса:

Университетската болница “Св. Георги” в Пловдив е образувала вътрешна проверка в лечебното заведение заради починал мъж с английски произход. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Още: Спецов за арестуваните служители: Това е сериозен удар по имиджа на НАП

Районната прокуратура в Пловдив също извършва проверка. От там обясниха, че е образувано досъдебно производство. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето, съобщава БГНЕС.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес