Протест на служители на НЕК, предприятие „Водноелектрически централи”

14453
Протест на служители на НЕК, предприятие „Водноелектрически централи”
Снимка: БГНЕС

На 9 юни от 14 часа пред Министерство на енергетиката в София, работниците и служителите от НЕК ЕАД, предприятие „Водноелектрически централи” отново ще изразят недоволството си от управлението на Веселин Маневски, който е общински съветник на ГЕРБ в Пловдив и управител на предприятието.

На 19 май протестиращи от "Водноелектрически централи" Пловдив връчиха подписка от над 300 души на изпълнителния директор на НЕК с искане управителят на предприятието Веселин Маневски ("политически хамелеон БКП – СДС - ГЕРБ") да бъде освободен. Подписката е срещу методите на управление, организацията на работа и кадровата политика на Веселин Маневски, съобщават организаторите на протеста.

НЕК иска до 10% по-скъп ток от 1 юли

До 10% увеличение на цената на тока от 1 юли са поискали от Националната електрическа компания, стана ясно от думите на шефа на дружест...

Последва назначаване на проверка от Министерството на eнергетиката, БЕХ и НЕК, но до сега не е огласен резултатът от проверката. Напрежението в предприятието ескалира и при тези условия то не изпълнява задачите свързани с поддръжката и надеждната експлоатация на повече от 2 700 MW инсталирана мощност в 30 ВЕЦ-а. Водноелектрическите централи са определящи за надеждността на електроенергийната система на България.

Работниците и служителите организират и провеждат всеки ден мълчаливи протести в регламентираните почивки в предприятието Водноелектрически централи – Пловдив. Служителите и работниците от Централно управление на "Водноелектрически централи" с трикольорни лентички излизат в двора на предприятието и така изразяват несъгласието си с управлението и присъствието на Веселин Маневски. Дотук се стигна след двегодишното управление на Маневски, чрез погазване достойнството на хората, груби обиди, принуждаване за напускане на добри специалисти, назначаване на членове и номенклатура на ПП ГЕРБ (общински съветници, кандидати за общински съветници и бивши народни представители и кандидати за народни представители) без конкурс, на създадени без необходимост длъжности, посочват организаторите.

Работниците и служителите в предприятие ВЕЦ желаят професионално управление, а не политически назначения, защото водноелектрическите централи са от стратегическо значение за енергетиката и за националната сигурност на страната.

В протеста ще вземат участие над 200 служители и работници от предприятие ВЕЦ, съобщават още организаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com