Протестиращи искат стария режим за варене на ракия

1476
Протестиращи искат стария режим за варене на ракия
Снимка: БГНЕС

Около 150-200 души се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" с искане да се върне стария режим за варене на ракия.

От началото на годината влязоха в сила промени, с които количеството ракия, което производителите могат да произвеждат, се ограничи наполовина. Освен това те имат право да варят ракия само половин година.

Домашната ракия - традиция или удобно прикритие за винпроми менте

В спор с много висок градус се превърна дискусията между журналиста Иван Бакалов и съпредседателят на сдружение "Българската домашна ра...

Производителите на домашна ракия предупреждават, че ще зачестят многократно случаите на отравяне с некачествен алкохол, защото хората ще се принудят да варят ракия в незаконни казани. Те виждат в законовите промени, които влязоха в сила от началото на годината, лобизъм от големите фирми и затова са пристигнали на протеста в София, предаде БНР.

Протестиращите носят плакати, на които пише: "Хиляда литра ракия - 12 месеца труд" и поискаха при тях да дойде депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който бе инициатор на законовите промени. При тях обаче дойде лидерът на партията Валери Симеонов. Движението около НС и храм-паметника "Св. Александър Невски" не е затруднено от протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...