Протестиращи вече се събраха пред Народното събрание

4082
Протестиращи вече се събраха пред Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Ранобудни протестиращи срещу кабинета "Борисов 3" и главния прокурор Иван Гешев вече са се събрали пред Народното събрание около паметника на Цар Освободител. Движението по булеварда не е спряно. Протестът е мирен с викове "Оставка" и освирквания до момента. До паметника е спряна и голяма платформа с тонколони и високоговорители, предава БНТ

Три редици полицаи и колите по булеварда разделят протестиращите от сградата на парламента, където днес трябва да се дебатира вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3", внесен от БСП. Това ще се случи на извънредно заседание на депутатите. Гласуването се очаква във вторник отново на извънредно заседание , този път от 11:30 часа. До момента не се очаква той да мине, след като подкрепа заявиха - левицата и ДПС, срещу него ще гласуват ГЕРБ и ОП. А от ВОЛЯ обявиха, че няма да подкрепят исканата оставка с мотив корупция.

Ситуацията пред парламента: Депутати се събират, граждани обграждат сградата

Ситуацията около Народното събрание изглежда почти военна. В момента там има страшно много джипове на полицията и жандармерията, които ...

Различна е ситуацията при входа на Народното събрание. Там протестиращи няма, но е отцепено движението в широк периметър от храм паметник Александър Невски до градинката пред Софийския университет.

Ден с вот на недоверие към властта и заявка за национална стачка

Неформалните организатори от "Отровното трио" призоваха всички, които не са съгласни с управлението и работата на главния прокурор днес да са след 7 часа на площада пред Народното събрание.

"Ако вотът не успее, ще разчитаме на организаторите да направят така, че вотът да успее и правителството да падне", каза протестираща пред националната телевизия.

Дядото на студента Евгени Марчев отговори на Борисов: На Вас ви липсва много морал! (ВИДЕО)

Дядото на студента Евгени Марчев, който беше арестуван по време на протестите в София и чийто случай се разследва за полицейско насилие...

"Трябва да приключи тази агония, крайно време е.Освен това е срамно за управляващите да се държат по този начин. Те трябва да разберат, че са нежелани и трябва да напуснат веднага на всяка цена.  Естествено у тях са страховете за загубена власт, за потърсена отговорност, но трябва да се махат веднага. Те са безкрайно нежелани и нямат място в този парламент. Не само те, включително и главният прокурор", каза проф. Минеков.

В същото време във Facebook се появи организация за нов протест: "Масово хвърляне на каскети пред Съдебната палата". Събитието е планирано за 22 юли, сряда, от 19:00 часа пред Съдебната палата. Организатори на събитието са младежите от "МлаДа България". Те пишат:"Главният каскет на републиката вече ни се е качил на главите! Елате да му покажем къде му е мястото!  Имаме каскети за (из)хвърляне. Донесете си и вие! Доведете и приятели!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com