Протестите: Ден 54 - "Масово отваряне на очи" (ОБНОВЕНА)

3966
Протестите: Ден 54 - "Масово отваряне на очи" (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

За 54-ти пореден ден граждани се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на премиера Бойко Борисов, последвана от предсрочни парламентарни избори, както и оттеглянето от поста на главния прокурор Иван Гешев.

От Отровното трио раздават флаери, с които канят всички на планираните протестни действия на 2-ри септември. За първи път те ги показаха снощи, като поясниха, че изобразените метла и змия илюстрират исканията за оставка и доколко отровно е триото.

Отзвук тази вечер има дадената по-рано пресконференция на ДПС, на която от движението заявиха, че нито ще подкрепят искането на ГЕРБ за нова Конституция, нито за свикването на Велико Народно събрание.

Протестите: Ден 53 - На същия площад срещу същите хора (СНИМКИ)

За 53-ти пореден ден граждани се събраха на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на проте...

От „Отровното трио” коментираха вече, че след изявлението на движението и последният шанс за задържане във властта на Борисов вече не съществува. "Ние не се доверяваме на мафиотското управление до окончателната и бърза оставка на правителството и съставянето на служебен кабинет, гарантиращ честно и прозрачно провеждане на изборите. Протестите продължават, както и всенароднoто въстание на 02.09 остава", заявиха още проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

По рано пред президентството премина шествието на протестиращите, които организираха акция “Масово отваряне на очи” пред сградата на Европейската комисия в София. Те се присъединиха към събралите се недоволни в триъгълника на властта. Причината за протеста пред сградата на ЕК бе липсата на реакция от страна на евроинституциите към ситуацията в България, посочиха участници в събитието. Облечени като строителни работници, някои и с каски, те носеха плакати с предупреждение, че в страната има корупция и информационна табела с надпис "Оперативна програма "Фасадна демокрация" краде вашето бъдеще". “Ние не сме против Европейския съюз, но искаме да обърнем внимание на ЕК къде отиват парите от еврофондовете“, заявиха участници в него.

Остават блокирани три основни кръстовища в столицата- пред площада до президентството на "Княз Александър Първи", пред университета "Св. Климент Охридски" и Орлов мост. Очакванията на участниците в днешното събитие са най-много протестни действия да има на 2 септември пред бившия Партиен дом с откриването на есенната сесия на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com