X
 
 

Проверяват шофьорите за оръжия и боеприпаси

737 3
photo of Проверяват шофьорите за оръжия и боеприпаси
Снимка: БГНЕС
Служители от служба "Контрол на обществените средства" (КОС) се включват в контрола по пътищата. Те ще проверяват шофьорите за оръжия и боеприпаси. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" към Главна дирекция "Национална полиция" Росен Рапчев, съобщава "Фокус".

Той даде брифинг за мерките, които се предприемат във връзка със засиления трафик през летните месеци. В следващите седмици през българските пътища се очаква да преминат много гастербайтери, които се прибират в Турция.

Двамата шофьори, блъснали паркирали коли в София - нагли, пияни и без книжки

Зам.-шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов определи като "изключително нагли" двата случая с шофьори без кни...

"След като бъдат спрени автомобилите, освен всички традиционни проверки и тестове за алкохол или наркотици, ще се извършва проверка и от служителите на КОС за наличие на оръжия или боеприпаси и документите, които трябва да имат за тях. Смятам, че тези операции ще имат много сериозен превантивен ефект, за да могат гражданите да се движат нормално", добави Рапчев.

Той не уточни до кога ще продължи тази практика, но се очаква до края на август да има засилени проверки за оръжия. По думите му полицейските екипи вече са оборудвани с камери с много висока разделителна способност, която ще им предава сигнали за водачи, които се движат агресивно, на близка дистанция или използват лентата за принудително спиране на автомагистралите.

За първи път в операцията се включва и хеликоптер на гранична полиция. Вертолетът ще кръжи около пътищата към морето. Ще има и скрити полицаи, които ще са в цивилни коли. Те няма да спират, а само ще подават информация на колегите си за нарушители.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • KriKri 2 KriKri преди 1 година Профил на трол?
  Щом ще проверяват ОБЩЕСТВЕНИТЕ средства, личните няма ли да проверяват. Баси неграмотността!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да, наистина – какви са тези "обществени средства"? За самоотбрана? За транспорт? Финансови средства? Що за неясно име на служба е това?
  : 0 !
 • кох 1 кох преди 1 година Профил на трол?
  А такааа, раздвижете се най - после, де...