Първи офицерски пагони получиха випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски“

5809
Първи офицерски пагони получиха випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски“
Снимка: Министерство на отбраната

„Направили сте правилен избор. Направете така, че инвестициите, които влага държавата в отбрана, да се превърнат в достатъчно възпиращ и отбранителен потенциал. От името на военното ръководство ви пожелавам успех, напред и нагоре“. С тези думи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се обърна към випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, които днес, 30 юли, получиха първите си офицерски пагони. Началникът на отбраната благодари и на командването и преподавателския състав на висшето военно учебно заведение за полаганите усилия и грижи за обучението и възпитанието на бъдещето на Военновъздушните ни сили.

Тържественият акт по присвояване на първо офицерско звание „лейтенант“ на 43-ма випускници на ВВВУ „Георги Бенковски“ се състоя в Плевен в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, висши военни, представители на местната и държавна власт.

ВВВУ „Георги Бенковски“ иска сградата на закрито плевенско школо, ще прави факултет

Възстановеното Висше военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия е поискало от управата на Плевен д...

Випускът ще бъде разпределен в различни военни формирования в страната – Граф Игнатиево, Крумово, Долна Митрополия, Безмер, Божурище, Балчик, ВВВУ „Г. Бенковски“. Началникът на отбраната призова младите офицери да следват примера на поколения авиатори и инженерно-технически състав и техния професионализъм, отговорност и родолюбие. Той заяви, че с предстоящото придобиване и въвеждане в експлоатация на новата бойна платформа F-16 Block 70 ще нараснат способностите на ВВС за изпълнение на отговорните им задачи.

„Горд съм, че и аз като вас съм випускник на това славно училище, в което вече осем десетилетия се срещат енергията и дръзновението на младостта с опита и знанието на мъдростта. Това заяви президентът Румен Радев в словото си към випускниците.

Той подчерта, че високият успех на випускниците е ясно доказателство, че родната ни Алма Матер е поела по пътя на център на авиационни знания, на изследвания и иновации, на изграждане на среда, която привлича млади, способни и авиационни хора. "Офицерските пагони са преди всичко отговорност, защото днес вие се вричате на святата мисия за гарантиране на въздушния суверенитет и сигурността на Родината. В тази мисия, повярвайте ми, няма място за илюзия. Тя е осеяна с рискове, изпитания и дълги безсънни нощи. В тази мисия можете да имаме успех, само, ако работите на предела на човешките възможности. Защото във военната авиация среден път няма“, подчерта президентът Радев. Той връчи пагоните, дипломата и награда - офицерски кортик на ВВС, на първенеца на випуска - лейтенант Александър Недялков.

Заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов пожела успех на младите офицери. Той връчи награда на първенеца на випуска, както книги на историческа тематика на отличниците на отделните специализации.

Възстановеното ВВВУ „Георги Бенковски“ започва предварителен прием на курсанти и студенти

Възстановеното Висше военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия започва предварителен прием на кур...

„Уважаеми випускници, получаването на офицерските и сержантски пагони и абсолвентските дипломи, които сте очаквали с нетърпение и вълнение, са шансът ви за сбъдване на вашите мечти. Но офицерските пагони са преди всичко дълг. Получавайки ги, на плещите ви ляга голямата отговорност за гарантиране на сигурността и независимостта на нашата родина. Като бъдещи командири вие трябва да бъдете лидери, да мотивирате своите подчинени като високо подготвени специалисти, готови да участват в процесите на модернизация в БА и ВВС. Не се задоволявайте с постигнатото, разширявайте знанията, уменията и опита си, надграждайте и летете все по-нагоре.“ С тези думи към випуска се обърна началникът на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски. Той подари на президента Румен Радев сабя-реплика в знак на признателност за усилията на държавния глава за възстановяване на Висшето военновъздушно училище.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...