Първите два полски двигателя за МиГ-29 веча са в България

5021
Първите два полски двигателя за МиГ-29 веча са в България
Снимка: БГНЕС

В авиобаза „Граф Игнатиево” днес бяха доставени двата двигателя за самолети МиГ-29, собственост на Военновъздушните сили на Полша.

Полските двигатели пристигат в изпълнение на Споразумението между правителството на Република Полша и правителството на Република България относно осигуряване на логистична подкрепа на самолети МиГ-29. Монтажът на двигателите за българските МиГ-29 ще бъде извършен от специалисти от авиобазата. Срокът за ползване на двата двигателя от полските ВВС е 24 месеца или 200 летателни часа (което условие от двете настъпи първо), информират от военното министерство.

Двигателите ще бъдат използвани, докато се ремонтират други два, които Полша ще вземе. След това поляците ще използват българските двигатели толкова време, колкото ние техните, след което ще ни ги върнат.

Утре, 30 декември, с полет на самолет С-130 „Херкулес“ на полските ВВС ще бъдат транспортирани първите два двигателя, собственост на българските ВВС, които, в изпълнение на междуправителственото споразумение, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Договорът с Полша беше подписан в средата на октомври и предизвика нееднозначни политически реакции. Ремонтът на общо шестте двигателя ще ни струва малко над 12 милиона лева. Предвидена е и възможност за допълнителни преговори за цялостна логистична поддръжка на изтребителите МиГ-29.

Преди Нова година пристигат първите два двигателя за МиГ-29 от Полша

България ще получи утре първите два двигателя за изтребителите МиГ-29, ремонтирани в Полша.  Двигателите ще бъдат използвани, док...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...