Първите сметки за парно през новия отоплителен сезон в София са готови

3116
Първите сметки за парно през новия отоплителен сезон в София са готови
Снимка: Thinkstock

От днес първите сметки за парно през отоплителен сезон 2015-2016 г. са на разположение на столичани на интернет страницата на дружеството www.toplo.bg и в касите на „Топлофикация София". Това съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

Според данните на компанията клиентите са потребители 169 054 мегаватчаса топлинна енергия, а средномесечната температура за октомври 2015 г. е била 10,4 градуса. В изпълнение на изискванията в нормативната база, дружеството изчислява сметката за парно на базата на реалната консумация за всеки отделен имот през миналия отоплителен сезон, отразена в окончателната изравнителна сметка.

Съседи се нацакват с фалшиви протоколи за парното

Съседи в топлофицираните блокове масово се надлъгват с фалшиви протоколи от решения на етажната собственост за парното. Когато измамата...

През тази година отоплителният сезон е започнал на 20 октомври, шест дни по-рано от 2014 г. Считано от 1 октомври т.г. цената на топлинната енергия от „Топлофикация София", определена от Комисията за енергийно и водно регулиране е 84,96 лева за мегаватчас, с включен ДДС.

От дружеството препоръчват на клиентите да си монтират индивидуален водомер за топла вода. Наредба за топлоснабдяването предвижда за случаите без водомер за топла вода или с остарял и непроверен уред, на потребителите да се начисляват по 140 л. топла вода на човек на ден.

В началото на новия отоплителен сезон „Топлофикация София" има над 2000 нови клиенти. Дружеството продължава и през този сезон програма за лоялните си клиенти, които автоматично получават 3 на сто отстъпка от сметката си, ако тя бъде заплатена до 30-то число на месеца, следващ консумацията и абонатите нямат просрочени задължения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com