"Пътна полиция" с нов арсенал срещу нарушителите

7581
"Пътна полиция" с нов арсенал срещу нарушителите
Снимка: БГНЕС

Нови 56 камери за скорост от типа на триногите е закупило МВР за „Пътна полиция“. Това стана ясно от публикуван на 22 октомври договор с фирмата, спечелила обществената поръчка “СЕКТРОН“ ООД. Той е подписан на 30 септември, а поръчката е обявена на 26 април тази година.

Новите камери ще са преносими, от модел ARH CAM-S1. Те са унгарско производство и КАТ вече разполага с 28 такива устройства от 2018 г., пише в днешния си брой в. "Телеграф". Обявеният срок за пускане в експлоатация на новите камери е 29 март догодина. Цената, която МВР заплаща за унгарските устройства, е общо 3 072 384 лв. с ДДС. В нея е включено и разработването на софтуер за връзка с информационната система на МВР и връчване на електронен фиш.

Акция на пътя: Масови проверки на автобуси и товарни камиони

Акция на пътя започва този понеделник. Екипите на Пътна полиция и Автомобилна администрация ще проверяват автобусите и товарните камион...

Ангажимент на дружеството е да достави, инсталира, настрои, конфигурира, тества и да пусне в действие цялото оборудване и софтуер. Също така да интегрира уредите с автоматизираните информационни системи на МВР, да обучи 195 служители и 75 системни администратори за работа с тях.

Триногите ще разпознават най-малко 90% от символите в регистрационните номера на всички преминали автомобили, в минимум 3 пътни ленти. Ще могат да снимат от близко разстояние – до 25 метра.

Уредите автоматично ще измерват скорост, ще заснемат и разпознават символите в регистрационен номер на не по-малко от 90% от всички нарушения на скоростните режими, при променящи се светлинни условия във всяко време на денонощието (при неутежнени метеорологични условия), при скорост до 300 км/ч. и на разстояние не по-малко от 140 метра. Ще заснемат детайли не само на приближаващ, но и отдалечаващ се трафик с две вградени камери.

Уредът автоматично ще избира и прикрепя към доказателствения материал снимка от камерата, която е извършила по-добро заснемане на нарушителя. При повече нарушения камерата ще прави видеоклип.

Внимание: КАТ продължава да дебне от храстите, въпреки заповедта на министъра Бойко Рашков

Патрулите на КАТ нарушават демонстративно заповедта на служебния министър Бойко Рашков да не се крият по храстите. Мобилните камери про...

За да се избегне възможност за откриване на излъчване от триногите на далечно и средно разстояние (от антирадар – б. р.) и така да се компрометира извършваният контрол, в тях ще се използва технология, различна от масово използвания K-Band (24.125GHz). Те няма да позволяват изтриване на файлове от локалната база данни през потребителския интерфейс и без да е извършено пълно прехвърляне в автоматизираната информационна система на МВР.

Камерите ще могат да работят при температура от -15°С до + 45°С.

Припомняме, че през 2017 г. МВР сключи договор с фирмата "Сектрон" ООД за доставка на 28 триноги за 1 081 280 лв. без ДДС.

От пресслужбата на вътрешното министерство не отговориха на официално запитване на „Телеграф“ къде ще бъдат разпределени новите устройства. При предишната доставка всяка област от общо 28-те в страната получи по една бройка. Ако от „Пътна полиция“ следват този принцип, сега би трябвало областите да получат по още две камери.

За или Против новата заповед: Без катаджии в храстите и безпричинни проверки на пътя

Пътните полицаи в страната вече са разположени видимо за шофьорите. Нареждането на министър Бойко Рашков срещу скритите катаджии в храс...

Според Търговския регистър, управители на спечелилата обществената поръчка фирма „СЕКТРОН“ ООД са инж. Павел Виденов и Георги Виденов. Павел Виденов е бивш кадър на МВР, който основава фирмата през 1990 г. През 1992 г. тя пуска в експлоатация първата в страната радиосистема за охрана за нуждите на Столична дирекция на МВР. През 1994 г. инж. Виденов създава и дъщерната фирма „СОТ – сигнално-охранителна техника“ ЕООД, известна по-късно и като СОТ 161.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com