Работещите в "Напоителни системи" излизат на протест

16154
Работещите в "Напоителни системи" излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Работещите в „Напоителни системи” ЕАД започват протестни действия от утре, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

До това доведе ескалиралото социално напрежение сред колектива на дружеството, породено от неизплащането на работни заплати на приблизително 1 800 души за м. декември 2013 г. и от началото на 2014 г. Независимо от приетите от Народното събрание промени в Закона за водите, работници от клоновете на дружеството излизат на протест.

Георги Харизанов окончателно остава в ареста

Скандалният бивш директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийски гра...

В клон „Струма - Места” протестът е предвиден на 13 март 2014 г. от 11.00 до 13.00 ч. и ще се проведе на паркинга до международния път Е-79, на картинг пистата. В митинга ще се включат членове на КНСБ и на КТ „Подкрепа” от клоновете в Кюстендил, Перник, Сандански, Гоце Делчев и Дупница.

Служителите от „Напоителни системи” – гр. Пловдив, ще проведат протестен митинг на 13 март 2014 г. от 12.30 до 13.00 ч. пред административната сграда на дружеството.

Работещите в клоновете на дружеството в Пазарджик, Монтана, Стара Загора, Средна Тунджа, София, Видин, Русе и Плевен също са заявили участие в протестни действия, но в момента уточняват мястото, датата, вида им и броя на участниците. В Пазарджик работещите от дружеството предвиждат блокиране на пътища, а в Монтана – протест пред сградата на управлението на „Напоителни системи” ЕАД. В Плевен се предвижда протестен митинг да се проведе на 21 март 2014 г.

Вече трети ден продължава гладната стачка на Петър Стоянов – работник и член на КНСБ от „Напоителни системи” – клон „Среден Дунав“ – гр. Плевен.

СГС реши да остави Георги Харизанов в ареста

Бившият член на директорския борд на "Напоителни системи" Георги Харизанов ще остане в ареста. Причината е решение на въззивен състав н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com