X
 
 

Радев: Само свободни медии могат да противостоят на опасностите пред демокрацията

766 5
photo of Радев: Само свободни медии могат да противостоят на опасностите пред демокрацията
Снимка: БГНЕС
Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии могат да се противопоставят на опасни процеси, които застрашават демокрацията. Това заяви президентът Румен Радев на среща с генералния директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, който е на посещение в България. В срещата на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата обсъдиха методите за гарантиране на финансовата и политическа независимост на медиите, в това число и формирането на бюджетите на обществените медии, предизвикателствата пред професионалните журналистически стандарти в конкурентната среда на социалните мрежи, както и насърчаването на медийната грамотност на аудиторията.

Румен Радев в Атина: Мигрантския натиск остава за нас

"Европа все още се фокусира предимно върху последствията и по-малко върху причините за миграцията, а ЕС все още е зает основно да реаги...

„Нуждаем се от ясни и прозрачни критерии за финансиране особено що се касае до парите от европейски програми“, заяви държавният глава. Румен Радев и Петер Лимбург бяха единодушни, че плуралистичната медийна среда е не само стълб на демокрацията, но и е част от добрия облик на всяка една страна.

Петер Лимбург запозна президента с дейността на германската медия, финансирането й, както и с нейни инициативи. Представена беше работата на академия „Deutsche Welle“, свързана с развитието на медийната грамотност и борбата с фалшивите новини. Deutsche Welle излъчва на 30 езика и достига до аудитория от 197 милиона хора седмично чрез съдържание, разпространявано по телевизия, радио и интернет.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Голяма шпатула ударил Фърчилото на Дойче Веле, а Путя ги плюе?! Шизофрения?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ако не изгоним Червената Чума, няма да изпълним завета на Левски за Чиста и Свята Република!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Борисов, Нинова и Фърчилков са руски еничари и врагове на България! Ако не се освободим от руска зависимост, бял ден няма да видим!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  8ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН /ДВ, бр. 37 от 05,05,2000/
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Само свободни медии могат да противостоят на опасностите пред демокрацията, а в България такива няма! Комунистите, като Борисов, Нинова и Фърчилков ги убиха! На последните места сме в световните класации!
Последно в Актуално