Ранобудните: Не ние организираме протеста на 31 декември

27022
Ранобудните: Не ние организираме протеста на 31 декември
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Ако на 31 декември се състои протест, то той няма да е организиран от нас. Инициаторите са други. Това заяви преставител на „Ранобудните студенти” по повод организирано в социалните мрежи бъдещо събитие, предаде БГНЕС.

„Не знаем дали ще бъдем там, предполгам, че не. Предстоящите ни акции предпочитаме да не ги съобщаваме, най-малкото, за да бъдат изненада, но и по ред други причини”, заяви студентката по логопедия Роксана, която е част от окупиращите Аулата на Софийския университет бъдещи вишисти.

България през 2013 година: Студентската окупация

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от ...

Друг от студентите обясни, че исканията им в бъдеще ще бъдат оормени в по-цялостна платформа и че позициите им ще бъдат по-ясно изразени към средата на януари. „Тогава ще започнат нашите тематични кръгли маси в 7-8 различни отрасъла. На една дискусия ще сядат представители на студентите, на преподавателите, на активните граждани, експерти и след като обсъдят дадения ресор няколко пъти по темата, след анализ ще излизаме с един документ. В него ще бъдат структурирани нашите конкретни искания, опорни точки, насоки на развитие”, заяви Теодор Колев, студент по право в пети курс.

Към момента 30 студенти продължават да окупират Аулата на Алма Матер.

Междувременно стана ясно, че продължава протестът на студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски”, съобщава „Фокус”. Организаторът на акцията Мариела Монева заяви, че има разрешение от Ректората на университета за това протестиращите да влизат и излизат свободно от сградата на Висшето учебно заведение. Разрешението е от 26 декември. Монева допълни, че животът в сградата е нормален. „Ръководството на университета е наложило ограничение относно броя на присъстващите в сградата протестиращи студенти - двама на ден, като всеки ден те са различни. Това ограничение важи за времето, през което университета е затворен за студенти, служители и преподаватели”, заяви Монева. Тя каза, че има планове от протестиращите, които ще се намират в сградата в новогодишната нощ, да празнуват там. „Протестиращите студенти се отопляват с електрически печки, като спазват правилата за безопасност с електрически уреди”, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com