Рашидов награждава със "Златен век" Никита Михалков

705
Рашидов награждава със "Златен век" Никита Михалков
Снимка: БГНЕС

В периода от 9 до 11 май 2016 г. министърът на културата на Република България Вежди Рашидов ще на кратко работно посещение в Москва.

На 11 май министърът ще проведе среща с колегата си от Руската федерация Владимир Мединский. Двамата ще обсъдят състоянието на двустранното културно сътрудничество и ще начертаят мерки за неговото задълбочаване. В хода на разговорите министър Рашидов ще предложи на своя руски колега министерствата на културата на двете страни да подготвят конкретна програма за разменени гостувания на националните културни институти на България и Русия, което ще задълбочи отношенията в областта на музикалното, изобразителното и театралното изкуство, литературата и киното и ще възроди една съществуваща, но позабравена традиция.

Никита Михалков създава собствена киноакадемия

Ръководителят на Съюза на кинематографистите на Русия Никита Михалков обяви, че създава собствена киноакадемия. Тя ще започне работа пр...

По време на посещението си в Москва министър Рашидов ще проведе срещи и с Генералния директор на Болшой театър Владимир Урин за договаряне на гастроли на Софийска опера и балет в Москва през 2018 г., както и с г-жа Зелфира Трегулова – генерален директор на Държавната Третяковска галерия за договаряне обмен на изложби.

Министър Рашидов ще награди с най-високото отличие на Министерството на културата на Република България „Златен век" с огърлие, за техния изключителен принос към българската култура и за развитие на българо-руското културното сътрудничество, известния режисьор, сценарист, актьор и продуцент Никита Михалков и маестро Валери Гергиев – диригент, художествен ръководител на Мариинския театър, гр. Санкт-Петербург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...