Расте броят на заразените с трихинелоза в Пловдив

18875
Расте броят на заразените с трихинелоза в Пловдив
Снимка: Thinkstock

Разраства се броят на заразените с трихинелоза пациенти, след консумация на месо от глигани в Пловдив, съобщи  focus-news.

Днес (13.01 б.р) за лечение в клиниката е постъпило тричленно семейство, с 5 -годишно дете от града на тепетата. Те са яли от месото, отстреляно от ловците от Храбрино. Същевременно е станало ясно, че други 15 души, които се намират в Пирдоп, също са заболели от трихинелоза. И те на свой ред са настанени за лечение, но в софийска болница.

Общо възможно заразените са около 41 души. От тях има 5 засегнати деца. Всички заразени трябва да приемат лекарства, терапията трябва да е назначена от лекар-паразитолог. Инкубационният период на трихинелозата трае от  5 до 45 дни, така че се очаква да се появят и още опаразитени пациенти, при които признаците може да се проявят по-късно, според лекари-паразитолози. Обстановката с двата трихинелозни взрива може да се успокои чак след месец и половина.

Признаците, които характеризират заболяването, са висока температура, отоци по клепачите и по главата, обриви по тялото, силна мускулна болка до схващане.

Засега е доказано, че състоянието, в което пациентите са били приети, е било средно тежка форма. В момента то се подобрява. Някои от заболелите дори настояват да бъдат изписани.

Нова вълна от телефонни измами в Асеновград и Пловдив

По всичко личи, че нова вълна от телефонни измами залива Асеновград и Пловдив. За това съдим по оплакванията на две асеноградчанки. В ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com