Раздават 6 млн. на млекопроизводителите по 4 схеми

3721
Раздават 6 млн. на млекопроизводителите по 4 схеми

По 4 различни схеми ще бъдат разпределени малко над 6 млн. евро, извънредна помощ от ЕС за родните млекопроизводители. Средствата ще се отпускат на глава животно за крави, овце или кози-майки и биволици, както и чрез подпомагане за реализирани количества през квотния период 2014-2015 г. - декларирани от изкупвачите и директни продажби от стопаните. Това става ясно от проект на наредба за подпомагане на производителите на животински продукти, засегнати от руското ембарго, предаде Стандарт нюз.

По схемата за реализирани количества мляко стопаните трябва да имат индивидуална млечна квота над "нула" и да са вписани в регистъра на производителите на краве мляко. Те трябва да са извършили доставки или директни продажби на мляко през квотния период, като минималните количества са 10 000 кг, когато поне един от животновъдните обекти е в необлагодетелстван район, и 20 000 кг за останалите райони. Помощ ще се дава за до 720 000 кг мляко за един производител. По схемата за подпомагане на брой млечни крави стопаните трябва да са заявили за подпомагане с директни плащания поне 10 млечни крави. Като помощ ще се дава най-много за 200 крави в една ферма. Стопаните с млечни крави, могат да кандидатстват и по двете схеми.

Пускат за обществено обсъждаме проекта за 6-те млн. евро помощ за млекопроизводителите

Министерство на земеделието и храните (МЗХ) публикува за обществено обсъждане на интернет страницата си проект на Наредба за условията ...

За да кандидатстват по схемата за помощ за глава животно, стопаните, отглеждащи овце-майки или кози-майки, трябва да са допустими за подпомагане. Те трябва да са отглеждали най-малко 50 животни, като подпомагане ще получат за не повече от 500 животни в едно стопанство.

Чрез схемата за подпомагане на брой биволици ще се подпомагат животновъди, които отглеждат поне 10 животни, допустими за подпомагане, и навършили 27 месеца. Подпомагането е за до 200 биволици в едно стопанство. Животновъдите ще получат средствата до края на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com