Разследваща журналистка: Камбитов за пореден път лъже и замесва името ми в интриги

18778
Разследваща журналистка: Камбитов за пореден път лъже и замесва името ми в интриги
Снимка: Личен архив/Facebook

"Значи, когато се оплакваш от "кьорфишеци", не отговаряш с "кьорфишеци"! Този човек, за пореден път ЛЪЖЕ и замесва името ми в интриги, присъщи на квартална клюкарка!

Има неща, които сте написал, г-н Камбитов, в този пост, които трудно, да не кажа невъзможно, да ги докажете! Научете се, да поемате отговорност!"

Камбитов определи сигнала на АКФ като кьорфишек и отправи сериозно обвинение

Поредният кьорфишек от т.нар. "Антикорупционен фонд". Това е може би 10-ти сигнал, подаден от тези щедро платени ”антикорупционе...

Това пише във фейсбук журналистката Мариета Димитрова в отговор на публикация на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който замеси името й в негов задочен спор с Антикорупционния фонд.

"Само сумата е вярна и тя e за проекта ми, който развявате от 3 години, но забравяте, че тя идва от Фондация, а не от джоба на данъкоплатците, усещате ли къде е разликата?"

Пред Actualno.com тя уточни, че нейният проект е финансиран от "Америка за България", а Камбитов сякаш се опитва да внуши, че тези пари ги взема от община Благоевград.

Припомняме, че по-рано в позиция до медиите от Антикорупционния фонд посочиха, че са сигнализирали Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) относно съмнения за злоупотреби с публични средства и конфликт на интереси в общинско дружество „Благоевград инвест 2016“ ЕООД.

Компанията е раздала хонорари в размер на десетки хиляди лева на служители от екипа на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, разкриха от АКФ. Освен допълнителните плащания по граждански договори и разходи от десетки хиляди за скъпа електронна техника, АКФ установи и съмнения за сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки от страна на общинското дружество.

АКФ: Има съмнения за необосновани разходи и нарушения на закон от бившата управа на Благоевград

Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) относно съмнения за злоу...

Разследването на фондацията стъпва на анализ на медийни публикации с данни от проверка на дейността на „Благоевград инвест 2016“, възложена от Румен Томов, избран за кмет на община Благоевград през 2019.

Според изготвения от главния експерт в Община Благоевград доклад след приключване на проверката, за периода 2016 — 2017 г. членове на екипа на бившия кмет г-н Камбитов и служители, заемащи отговорни длъжности в Община Благоевград, са получили допълнителни възнаграждения, общо възлизащи на 221 000 лв. Цялото разследване, публикувано от Антикорупционния фонд, вижте в този материал.

Последва отговор на Камбитов, който обвини Антикорупционния фонд, че пуска кьорфишеци, като определи вносителите на сигнала като "щедро платени". Ето какво още написа

Името на журналистката Мариета Димитров пък се свързва с детайлно разследване на уж безплатното саниране по Програмата за енергийна ефективност и за странни разминавания в парите, плащани за различни сгради в Благоевград.

Тя разкри, че реално става въпрос за топлоизолация, а не истинско саниране. Припомнете си разследването й тук.

Как се санира двойно и тройно по-скъпо - Благоевград е крещящ пример

Разследване на журналистката Мариета Димитрова разкрива реалните цени на уж безплатното саниране по Програмата за енергийна ефективност...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com