Редица общини се готвят да вдигат данъците след като Борисов го поиска

2924
Редица общини се готвят да вдигат данъците след като Борисов го поиска
Снимка: Thinkstock

Настояването на премиера Бойко Борисов за максимално събиране на местните данъци и такси и дори увеличението им вече дава отражение, твърди в. Сега".

Според медията във Варна и в Смолян ще има увеличение на налози. В морската ни столица се готви вдигане на данъка върху имотните сделки - от 2,6% на 2,9%. Далеч повече данъчно бреме се готвят да стоварят в Смолян от новата година. Такса битови отпадъци ще бъде вдигната диференцирано - от 3,7 промила на 4,8 промила при ежедневно събиране на боклука, 4,6 промила ще е при три пъти седмично извозване, 4,5 - при два пъти, и 4,3 - един път седмично. Има намерение да се вдигне драстично тротоарното право на централната улица - от 7,20 лева с ДДС на кв. метър на 12 лв. с ДДС. Административните услуги също ще станат по-скъпи.

В Хасково намаляват данъците и такса смет през януари

Докладна записка за намаляване на такса смет и местните данъци ще бъде внесена през януари. Това обявиха  от Община Хасково. Кметъ...

В Перник с 0,5 и 0,45 промила съответно за фирми и физически лица се вдига такса смет. В Сливен с около 15% се увеличава автомобилният данък. Данък сгради също се вдига, имаше идея и за покачване на таксата за боклука, но засега намерението е да остане същата. И в Пазарджик се вдига налогът за автомобилите. А в Асеновград за боклук ще се плаща с 0,15 промила повече, в Садово местните такси се завишават с 10-15%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com