Ремонтите по пътищата спират, започва зимната поддръжка

4570
Ремонтите по пътищата спират, започва зимната поддръжка

Ремонтите по пътищата спират. Точно след три дни започва започва зимната поддръжка по републиканските и общинските трасета.

3 000 снегорина, 100 000 тона сол, 300 000 тона пясък – за поддържане на републиканската пътна мрежа. Отделно са машините на общините. В София – минимум 220 снегорина трябва да са по улиците при снеговалеж, като са завишени санкциите.

Опасни неравности се появиха на бул. "Малинов" в столицата

Новият участък на булевард “Александър Малинов” в столичния ж.к. “Младост” 3 е започнал опасно да пропада, пред...

Между 55 и 60 млн. лв. – традиционно това е сумата, която държавата отделя за зимно поддържане. Тази зима се очаква обаче парите да са повече, заради новите трасета от магистралите, съобщава Нова тв.

„Само новият участък на „Струма” е 30 километра, имаме магистрала „Марица” се очаква да бъде пусната цялата”, обяснява Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура".

Допустимата снежна покривка по магистралите е 3 сантиметра, като фирмите ще са длъжни да осигуряват снегорин на всеки 20 минути в отделните пътни участъци. Санкциите за некачествено снегопочистване ще се увеличат според забавянето на машините на пътя.

Скачат и глобите за фирмите в София, които не са почистили добре и навреме спирки, улици и тротоари. А преди влизането в зимен режим, трябва да приключат и основните пътни ремонти.

„Очакваме до първата седмица на ноември основните ремонти да бъдат завършени. Единствено може да продължи малко повече ремонтът на Елешница”, казва още Георги Златев.

Спират строежа на метрото на бул. "Черни връх"

С цел безопасност са спрени строителните работи по изграждането на метрото в участъка, където за пореден път пропадна част от тротоар...

За зимата се подготвят и улиците в София, целта е да не се допуска отварянето на дупки по пътя.

„На някои места се прави цялостно преасфалтиране или съответно изкърпване на слаби места, усилване на слаби места от настилката”, обясни заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов.

От общината се заканват, че ще глобяват солено за некачествен ремонт. Не е ясно обаче ще има ли санкциониран за пропадането на част от булевард „Александър Малинов” в Младост.

„Това е пробив, част от проекта за метрото, направени са съответните предписания на „Метрополитен” и на изпълнителя и текат възстановителните работи”, добавя Любомир Христов.

 

Белалов: Състоянието на улиците в кварталите на София е безобразно

Тази година състоянието на дупките във вътрешнокварталните улици в столицата е безобразно. Това каза общинският съветник Николай Белал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com