Ремонтът около "Руски паметник" приключва в началото на септември

6533
Ремонтът около "Руски паметник" приключва в началото на септември
Снимка: БГНЕС

Очаквам до началото на септември обектът при пл. "Руски паметник" да бъде приключен. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтите по бул. "Цариградско шосе".

"Вчера бях на проверка на пл. "Руски паметник". Там нещата също се движат в срок. Смятам, че всеки, който е минавал оттам, независимо дали с градски транспорт или със собствен автомобил, просто очаква с нетърпение да се ремонтира това трасе. Трябва да се направи всичко възможно, без тотално да се блокира движението, но с максимално бързи темпове да се работи, за да можем да приведем поне базовата инфраструктура на града в по-кратки срокове в добър вид и да влизаме в следващите години по-сериозно в кварталните улици", обясни Фандъкова.

Няма изоставане с ремонтите в София

В момента всички ремонти в София по пътните проекти вървят в срок. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична общин...

Тя посочи, че ремонтът на тротоари и настилки при Руски паметник вече е започнал, канализацията, която е изцяло подменена, също е приключена като дейност.

"В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите там. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев". Там ще бъде и първата в София "зелена линия", макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност. Очаквам до началото на септември обектът да бъде приключен", допълни Фандъкова.

От изявлението й стана ясно, че тази година не се предвижда ремонт на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул. "България" до бул. "Черни връх". Общината имала проекти, но не ги стартирала, за да не блокира тотално града.

Най-вероятно след ремонта на района на "Руски паметник" през есента ще започнат и кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Ев. Гешов".

Край на част от ремонтите по магистрала "Тракия"

Край на част от ремонтите по магистрала „Тракия". Само поставянето на маркировка по някои части ще изисква ограничения. Продължа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com