Репортерка от БНР пише обяснения за "обида към Борисов"

21209
Репортерка от БНР пише обяснения за "обида към Борисов"
Снимка: БГНЕС

Репортерка от БНР от Благоевград е била накарана да пише обяснения обидила ли е или не Бойко Борисов, става ясно от публикация днес на сайта на радиото.

Вчера премиерът инспектира тунел "Железница", говори пред журналисти, а в края на видеорепортажите се чува нецензурна дума. В доста сайтове се появи новина, че репортерката е нагрубила ръководителя на изпълнителната власт.

Как върви строежът на магистрала „Струма” отчетоха Борисов и Нанков (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов извършва инспекция на автомагистрала „Струма“. С него пътува заместник-министърът на регионалното р...

В обясненията си обаче тя отрича да е имала предвид него. Думата била по адрес на колега, който я "подбутнал" няколко пъти сред купчината репортери. Журналистката няколко пъти заявява, че много цени Борисов, уважава го и искрено му се извинява.

Самата публикация на сайта на БНР е доста интересна. В нея е цитирана шефката на редакцията в Благоевград Елисавета Каменичка по този начин: „Подобни нелепи ситуации, които поставят на изпитание професионализма на нашите репортери и пряко вредят на името на Радио Благоевград и БНР, като цяло са недопустими.

В моменти, когато нашето общество търси в Радиото на Югозапада своя специален остров на достоверна информация, сърцата музика и ползотворен диалог, не можем да извиним подобно поведение, независимо от причината.

Колегата ще бъде наказан с предупреждение. Надявам се предвид доказаните си качества, колегата да успее да извлече поука и докаже пред слушателите ни своя безупречен до инцидента професионализъм“, каза госпожа Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград".

"Политически зоопарк": За БНР и властовата кубинка върху черепа на медиите

Парламентарната комисия за спирането на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13 септември миналата година представ...

От публикацията не става ясно репортерката ли ще бъде наказана или подбутващия колега. В края тя е подписана с Ваш, Андон". Не се уточнява кой точно е Андон, вероятно авторът е директорът на БНР Андон Балтаков.

Не се уточнява и коя точно е репортерката, но според публикации в различни сайтове става въпрос за Елеонора Тахова, която е получавала наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com