Русия инспектира военните ни формирования

6000
Русия инспектира военните ни формирования
Снимка: snews.bg

Четиричленна инспектираща група от Руската федерация проведе днес инспекция на военни формирования от Българската армия в район от територията на страната с център Пловдив, предаде БГНЕС.

Инспекцията е в изпълнение на Виенския документ - 2011 на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и цели повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности, съобщиха от Министерството на отбраната.

Източна Европа се опасява от сближаване между Русия и Франция

Няколко страни от Източна Европа са все по-притеснени от това, че Западът може да изостави Украйна в замяна на руската подкрепа в Сирия...

Днес инспектиращата група от Руската федерация се запозна с дейността на 61-ва механизирана бригада, 4-ти артилерийски полк, 68-ма бригада „Специални сили“, авиобазите в Граф Игнатиево, Крумово и Безмер, както и полигон Ново село.

Съгласно международните договорености, в рамките на инспекцията проверяващата група има право да получи информация за официалното наименование на военните формирования, намиращи се в определената зона, нивото на подчиненост, личен състав, количеството на въоръжението и техниката, текущата дейност, както и за провежданите в района учения.

На полигон Ново село инспектиращата група се запозна с дейността на военно формирование 32 450 и наблюдава етап от съвместната българо-американска подготовка, в която участват подразделения от сухопътните войски на САЩ и България.

Утре инспектиращата група от Руската федерация ще се запознае с дейността на 2-ра механизирана бригада в Стара Загора и Центъра за подготовка на специалисти в Сливен.

Русия спира доставките на газ за Украйна

Русия ще спре подаването на природен газ за Украйна днес или утре, тъй като украинската страна не е предплатила за газовите доставки. Т...

От 1994 г. в изпълнение на международните договорености – ДОВСЕ, Виенският документ и Договорът „Открито небе“, Руската федерация е провела над 50 инспекции на военни формирования в нашата страна.

До тази година последната инспекция в съответствие с Виенския документ – 2011 г. е била през 2011 г., когато са инспектирани военни формирования в Плевен, Карлово, Велико Търново, Сливен и др.

Виенският документ е международно споразумение, установяващо система от мерки за укрепване на доверието и сигурността във военната област.

Те целят повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности, извършвани на територията, заобикалящите морски зони и въздушното пространство на всички европейски държави (за Русия от западната граница до Урал) и страните-членки на ОССЕ от Централна Азия.

САЩ биха приветствали присъединяване на Русия към антитерористична коалиция

САЩ биха приветствали евентуално присъединяване на Русия към оглавената от тях антитерористична коалиция. Това потвърди говорителят на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com