Само 8 души на контрапротеста пред НДК

11987
Само 8 души на контрапротеста пред НДК

Само осем души се събраха в уречения час на контрапротеста пред НДК. Сред тях присъстваха обичайните герои, които призоваха за разумен диалог.

Изказването на главния прокурор Сотир Цацаров за опита за извеждане на депутатите с автобус в кървавата нощ на протестите, разцепи протеста. Възрастна жена грабна микрофона и изрече прекрасни думи за полицаите и вътрешния министър Цветлин Йовчев. Малко по-късно неин "колега" я разкритикува и подчерта, че Цацаров и дума не е казвал срещу полицията.

Контрапротестът иска оставката на Йовчев, бил толерантен към агресивните демонстранти

Пореден контрапротест в София се състоя днес преди обед, съобщава btV. Защитниците на кабинета "Орешарски" се събраха пред германското...

На импровизирана сцена се качи и Мишо Шамара. "Нека бъдем толерантни. Сред протестиращите има и готини хора, но са заблудени", произнесе се пред малцината на пилоните той.

Шамара каза, че е нормално контрапротестът да заглъхва, но според него заглъхва и другият протест, защото в най-пиковите си моменти, например при обсадата на парламента, е имало "не повече от 1000 души".

Варненският рапър оглави в края на миналата седмица контрапротестите. Той започна всеки ден да се включва в демонстрациите на пилоните на НДК в подкрепа на правителството. Появи се и на протеста пред пред френското посолство в понеделник.

По-рано днес подкрепящите правителството на Орешарски демонстрираха и скандираха пред немското посолство. Причината - коментарът, който посланикът на Германия направи в началото на месеца, относно вътрешно-политическата обстановка у нас, предаде БЛИЦ.

Контрапротестът: Какво му е лошото на правителството

Протестиращите в подкрепа на кабинета "Орешарски" пред НДК заявиха, че кабинетът не трябва да подаде оставка и да изпълни целия си манд...

Тази сутрин отново се чу позицията, че посланиците не бива да заемат страна, когато има вътрешен конфликт в държавата. Представители на протестиращите се срещнаха с Матиас Хьопфнер, но срещата остана закрита за медиите. Думите на посланика са били интерпретирани погрешно, заявиха протестиращите след края й. Те са разговаряли и за икономическото състояние на най-бедните райони в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com