Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас

5904
Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас
Снимка: brak.bg

Наградата на Седмица на брака за най-дълго женената двойка у нас спечели семейство Мичеви, сключили брак на 6 септември, 1950 година. Церемонията по награждаването на победителите се проведе вечерта преди деня на влюбените, по време на второто издание на Училище за успешен брак, в Централния военен клуб в столицата, в присъствието на над 80 души.

Семейство Мичеви с заедно от 1950-та година. Тя със сини очи, той - сериозен и отговорен, все още влюбен в тези сини очи. Имат две деца, четири внука и три правнука. Днес Ирина е на 92, а Димитър - на 88. Историята им е дълга. В нея има всичко - и сила, и дух, и борба, и болка, и страдание, и страх, и вяра, и надежда и много топлина и любов. Изминали са достойно по-хубавата част от своя път, а сега се крепят взаимно, много често се връщат назад в спомените си. Това им дава сила да продължат напред.

Седмица на брака търси най-дълго женената двойка

Седмицата на брака тази година провежда конкурс за най-дълго женената двойка у нас. Желаещите да се включат следва да изпратят лично съ...

По време на награждаването Димитър сподели различни спомени от времето на първата им среща и брака им с участниците на събитието.

"Нашите желания – да имаме челяд голяма – син, дъщеря, внуци и правнуци, зетьове и снахи. Бог ни я даде и сега сме 16 на брой. Водещо начало за нас беше да поддържаме хармония между физическата и духовната същност на човешкия живот. Дълбоко в себе си осъзнавахме, че животът не е даден само за проба. Не сме допускали да има в семейния ни живот надпревара между материални и морални ценности. Нашето богатство са обичната ни челяд и приятелите. Днес от върха на достолепните си години оценяваме духовното си и физическо състояние като прилично за годините и взаимно продължаваме да си даваме кураж, като си казваме : "Имаме още сватби да сватбуваме, имаме още върхове да покоряваме", сподели Димитър с участниците.

В конкурса на Седмицата на брака тази година участваха 25 двойки от цялата страна, сред които семейства с 66 годишен брак.

Седмицата на брака тази година насърчава живеещите без брак да сложат подпис

Седем предизвикателства за всеки от седемте дни на седмицата от 7 до 14 февруари - това са подготвили организаторите на Седмицата на бр...

Седмицата на брака у нас се провежда за седма поредна година. Тя е вдъхновена и е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, по същото време, в над 23 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности, като насърчава съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.

От началото на инициативата до сега браковете у нас са нараснали с близо 30 процента, благодарение на широката обществена подкрепа и активното участие на все повече двойки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...