Северното Черноморие вече се готви за следващия летен сезон

1071
Северното Черноморие вече се готви за следващия летен сезон

Вече започна подготовката за летен сезон 2017 година. Това каза Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), регион Североизточна България. Той допълни, че някои от обектите по Североизточното Черноморие са започнали да провеждат основни строителни ремонти, а други работят по освежаване на вътрешните интериори на хотелите.

„В момента стартират няколко програми от Министерството на труда и социалната политика за обучение и преквалификация. Някои от колегите вече си подготвят документите, тъй като срокът изтича на 8 декември. Другите са си решили проблема, като са си наели учители, които да обучат и подготвят персонала им“, обясни Димитър Димитров.

Ангелкова: За пръв път имаме повече туристи от населението на страната, в Топ 3 сме по артeфакти в Европа

За първи път тази година ще имаме повече туристи, отколкото е населението на нашата страна. Това каза министърът на туризма в оставка Н...

Той посочи, че към момента на дневен ред стои и въпросът с договарянията за туристически сезон 2017 г., които са в сила в цяла Западна Европа. „Предстоят ни много договорки с Румъния и Русия, паралелно с това преквалифицираме кадри и се занимаваме с ремонт и обновяване на базите, за да сме готови да стартираме сезона“, подчерта Димитър Димитров, цитиран от Фокус.

40% от гостите по Североизточното Черноморие за новогодишните празници ще бъдат румънци, допълни Димитров. По думите му високият процент е тенденциозен и се дължи на близкото разстояние между нашето Черноморие и северната ни съседка.

„Не разполагам с точна информация за заетостта на базата, но записванията определено продължават. За Рождество Христово няма висок интерес, поради факта, че е традиционен, семеен български празник, който всеки предпочита да прекара у дома. За Нова година има достатъчно желаещи“, подчерта Димитър Димитров.

Той посочи, че българинът е свикнал да прави резервациите си в последния момент и затова се очаква към 15 - 20 декември записванията да се увеличат. „В някои от нашите комплекси се предлагат бонуси за ранни записвания. Тоест цената е с около 5 до 10 лева по-ниска, ако се направят резервации до 1 декември. Част от колегите обаче, са удължили промоционалната оферта до към 10 декември, така че свободни места има почти навсякъде, свободни куверти също има все още“, каза още хотелиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com