Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на БАБХ: Мястото на Жандармерията е на "Капитан Андреево"

08 август 2022, 07:51 часа • 3978 прочитания

Има много неща, които са жалки в историята, че някой някога е допуснал безобразието на турската граница да се случи. Мястото на Жандармерията е точно на ГКПП "Капитан Андреево". Това заяви пред bTV директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов. 

Той е назначил 32 души служители на БАБХ разтоварването на стоката и следенето и на турската граница. Граничните пунктове не са място за почивка, а са място, където свършва една държава и започва друга. На ГКПП "Капитан Андреево" не трябва да има случайни лица, а трябва да има хора от Гранична полиция, Митниците и БАБХ, уточни проф. Христо Даскалов. 

Евролаб никога не е лишавана от дейността си по оператор на товарите, посочи той. 

Нашата дейност не е вътрешно решение: "така ми се работи днес, така ще работя", а е много ясно разписана работата на инспекторите и на всички други служители на БАБХ, допълни проф. Христо Даскалов. 

Проф. Даскалов продължава да е с охрана, което не е негово решение. Не е уютно две млади момчета от Жандармерията да ме следват навсякъде и щом така са преценили, така трябва да е, уточни шефът на БАБХ. Предупрежденията към него са били през януари месец, но явно вече решили да го отбягват. До ден-днешен не сме се поддали на провокации, увери проф. Христо Даскалов. 

Още: Директорът на БАБХ: 30 здрави момчета от "Евролаб" не ни допуснаха да си вършим работата на "Капитан Андреево"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес