Шефът на ДНСК: "Златен век" има разрешително за строеж до 2020 г.

6391
Шефът на ДНСК: "Златен век" има разрешително за строеж до 2020 г.
Снимка: БГНЕС

"Златен век" има разрешително за строеж до 2020 г., т.е. то е изтекло и затова ДНСК налага забрана строежът да продължи. Съдът обаче спира моята заповед, което е прецедент като съдебна практика. Не мога да коментирам мотивите на съда, но ще се съобразя с него.

Това заяви в сутрешния блок на bTV началникът на ДНСК арх. Влади Калинов по повод сагата със строежа на небостъргача "Златен век" в столицата. Калинов беше ръководител на "Общински строителен контрол" в Столична община (през цялото управление на Йорданка Фандъкова до 2021 година) и си тръгна след скандала с терасата на Пламен Георгиев, защото де факто не санкционира случилото се.

„Артекс“ под прозорците на властта: Ние ковем новия „Златен век“

На трети пореден протест през настоящата седмица около 100-150 служители на „Артекс“ се събраха пред сградата на Министерск...

"На 14 май 2021 г. е едното решение, от юни е другото решение на Върховния административен съд – гледам окончателните решения, а не тези на първа инстанция. В тях действията на ДНСК са били спрени, защото са били счетени за неоснователни.

Единственият начин от "Артекс" да продължат да строят "Златен век" е да минат отново през съдебна инстанция, но не съм в ситуация, в която мога да си позволя да тълкувам закона. Смятам, че са допуснати много сериозни грешки, когато са правени поправките в този закон от 2017 г.'', коментира още арх. Калинов. За кой закон става въпрос и как това се превърна в основен акцент на сагата "Апартаментгейт" - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Виждам едно последователно действие в подкрепа спрямо този обект от самото начало. Всъщност случаят започва през далечната 1996 г., когато още тогава е предречено там да има такава сграда, обясни началникът на ДНСК и бе категоричен, че ще обжалва решението на съда за спирането на заповедта.

По отношение на строежа на къмпинг "Смокиня" началникът на ДНСК изрази огромни съмнения, че става дума за преместваем обект, както твърди общинската администрация на Созопол.

Арх. Мирянов е убеден, че сградата "Златен век" ще бъде построена

"Златен век" със сигурност има разрешително за строеж, съдът се произнесе и то е до 2022 г. най-малко. Има и други правни становища, ко...

"За да се впише в закона като преместваем обект, това означава да говорим за съоръжение, което трябва да бъде "повдигнато и преместено в пространството, без да наруши своята цялост".

В случая на къмпинг "Смокиня" става въпрос не за преместваемо съоръжение, а за монтажно строителство, поради което подаваме сигнал до прокуратурата'', разясни арх. Калинов.

По думите му за сегашното строителство на плажа отговорност носи главният архитект на Созопол, който е одобрил и разрешил проекта.

Аз не мога да го спря, не и преди да имам основания, описани в Закона за устройство на територията, посочи още арх. Калинов.

Спорът за бъдещето на небостъргача „Златен век” продължава

„Сградата „Златен век” е имала разрешение за строеж до януари 2020 г. Извършеното строителство след тази дата е без с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com