Шефът на ВАС: Не трябва да се занимаваме със SMS-а до Панов

5367
Шефът на ВАС: Не трябва да се занимаваме със SMS-а до Панов
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че трябва да продължаваме да се занимаваме с подобни случаи. Както видяхте това само отнема единствено от времето за ефективна работа на съвета. Това каза председателят на ВАС Георги Колев в отговор на въпрос дали трябва ВСС да продължава да се занимава със случая със съобщението, което получи председателят на ВКС Лозан Панов, предаде репортер на БГНЕС.

Достатъчно време загубихме с теми, които за съжаление блокират ефективната работа на съвета, каза той. На въпрос дали във ВСС има някой, който докладва на премиера Бойко Борисов, Колев отговори с въпрос: "Колко от медиите имат докладчици по време на заседание?".

Председателят на ВАС: Бюджетът на съдебната система не трябва да се обвързва с реформата

Решението за създаване на трета колегия не го взeмам аз, аз дадох само предложението. Това решение се взима от пленум на Върховния съд,...

Припомняме, че председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов показа миналата седмица пред членовете на ВСС и пред журналистите получено съобщение от номера на премиера Борисов, което гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме" (Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki.) Ne go priehme.” SMS-ът е към Панов във връзка с дебатите във Висшия съдебен съвет по проверката срещу съдия Владимира Янева относно изтеклите записи, включващи имената на съдии и политически фигури, включително на Бойко Борисов. Те станаха известни като "Яневагейт". В записите се говори за търговия с влияние, кадруване и натиск от политическо равнище в съдебната система.

Премиерът Бойко Борисов отиде след това непоканен на заседанието на ВСС. Той обвини Лозан Панов, че го атакува политически, спекулира с името му и посочи, че е препратил съобщението.

След това Борисов каза, че SMS-ът му е бил изпратен от негов съветник. По-късно съветникът му Яне Янев заяви, че това бил той. Янев каза още, че съобщението не е изпратено от член на ВСС, а от служител в администрацията, но отказа да го назове.

 

Яне Янев признал, че той е пратил SMS-а на Борисов

Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а до премиера Бойко Борисов, заради който в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество