Шишков: Ако не бяхме издали разрешението за магистрала "Струма", щяхме да се върнем 3-4 г. назад

2810
Шишков: Ако не бяхме издали разрешението за магистрала "Струма", щяхме да се върнем 3-4 г. назад
Снимка: БГНЕС

"Това, което е важно - всички искаме да имаме максимално бързо решение на магистрала "Струма". Магистрала "Струма" в момента има един действащ ОВОС, който щяхме да загубим, ако не бяхме издали разрешение за строеж. Ако този ОВОС беше изтекъл, щяхме да се върнем 3-4 години назад", това обясни служебният регионален министър Иван Шишков в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Служебният кабинет пусна интерконектора с Гърция, всяка една от магистралите получи своето развитие, към днешна дата можем да кажем, че на магистрала "Европа" се строят всички лотове, започнало е и строителството на последния участък от магистрала "Струма", отговори той на обвиненията на политици, че служебният кабинет не е свършил нищо досега, както и че си превишава правомощията.

Меджидиев: Има подробен устройствен план за детската болница

Има подробен устройствен план за детската болница. Отива се към реалните моменти за проектиране и изграждане на болницата. Това заяви з...

Регионалният министър посочи, че се работи изключително активно по скоростния път от Ботевград към Видин, пуснати са 16,5 км от магистрала "Хемус". Вървят към финализиране разговорите с фирмите, които са строили по "Хемус" да си свършат работата в рамките на аванса, който са взели.

Шишков коментира и проблема с пътен възел "Кресна", като подчерта, че този пътен възел не продопределя трасето по никакъв начин. По думите му новото правителство трябва да вземе решение, като най-доброто е това, което издържа на екологичното законодателство и екологичните норми. "Точно затова не сме издавали подробни устройствени планове, нито сме издали разрешение за строеж в другия участък", каза Шишков.

Той опроверга и обвиненията за сключени тихомълком договори за милиони. "Договорите, които са сключени, те са сключени по начина, по който са играни процедурите на търг, т.е. за целия участък. Но веднага след това е сключен анекс към този договор и анексът касае единствено и само тази част, която в момента се строи", заяви Шишков.

Регионалният министър предупреди, че ако се окаже, че проектът няма да е този, за който е договорът, ще започне нова процедура и нов ОВОС, се връщаме на темата за сроковете - 3-4 години назад.

Министър Шишков: Започва авариен ремонт на проблемния водопровод във Варна

Започва авариен ремонт на участъка от водопровода във Варна, който дефектира най-много. Ще бъде направен график и съвсем скоро ще започ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com