Шофиращият с 333 км/ч: В Германия те изпитват за книжка в екстремни ситуации

10820
Шофиращият с 333 км/ч: В Германия те изпитват за книжка в екстремни ситуации

Клипчето, в което карам с над 300 км/ч, е много старо – на четири години. Връщах се от Германия след ремонт на колата и тогава го заснех. Не мога да коментирам каквито и да е реакции в интернет – какво друго да ви кажа? Каквото и да кажа, аз ще съм черният, обясни в сутрешния блок на Нова телевизия Иван Киров, син на отвлечения преди време бизнесмен Киро Киров.

Киров добави, че на клипчето не се вижда той да кара. И уточни, че е примерен шофьор. Мен също ме дразни определено поведение на пътя – каране в насрещното, минаване на червен светофар, каза Киров.

Обвиниха няколко души, включително полицай, заради убит пешеходец

Обвинения срещу четирима души бяха повдигнати от Окръжна прокуратура – Пловдив. Те са свързани с катастрофа от 6 декември минала...

Отново повтарям – направих клипчето, за да покажа как колата ми – Audi RS6, ускорява от 0 до 300 км/ч за 30 секунди. В Германия, по магистралите, това е легално – няма ограничение на скоростта. Където има, спазвам ограниченията. От десет години нямам акт за нарушение, подчерта Киров.

В България „войната по пътищата” е заради това, че „хората блеят”, смята Киров. И както направи преди два дни, даде за пример пак Германия, където нямало ограничение на скоростта по магистралите. Значи скоростта не е най-важният фактор, подчерта той. Знам как се изкарват шофьорски книжки там. Полигоните още се използват – там, например, има практически изпит, в който те поставят в екстремна ситуация, в която колата трябва да бъде овладяна. Ако се провалиш – няма книжка, каза Киров. Отделно при обучението нарочно те карат на магистрала да вдигнеш 200 км/ч поне, за да видят дали си достатъчно отпуснат. У нас по закон учебните автомобили не се допускат до магистрали, посочи Киров.

За финал Иван Киров сподели, че държавата пречи на бизнеса и всичко се случва трудно. Ние сме хаотични, смята той. И даде минимален пример – с майчинството. В Германия е абсурд три години да си в отпуск – работил ли си, за да го вземаш, попита многозначително Киров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com