Ще има уикенд винетки - от началото на 2019 година

6557
Ще има уикенд винетки - от началото на 2019 година
Снимка: БГНЕС

От догодина, освен електронни винетки, ще има и уикенд винетки. В това увери новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

По думите му, цената на винетката за почивните дни ще е около 10 лева. Глосов наблегна и, че цената на винетките е една от най-ниските в Европа.

Стана ясно колко ще струва уикенд винетката

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви днес в парламента, че планираната в промените в Закона за ...

След въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1-ви януари догодина няма да се променя цената им, ще отпаднат стикерите, а при заплащане на електронна винетка номерът на автомобила ще бъде въведен в електронна система, която ще следи за нарушители, обясни Глосов.

С промените в Закона за пътищата ще има изменение в в структурата на агенцията и създаване на специално звено, което ще поддържа тол системата и електроните винетки, и ще извършва контролни функции, каза Глосов пред Нова телевизия. Трафик патрули по пътищата ще има от началото на следващата година. Тол системата е справедлива система за таксуване на товарните автомобили, заплащането е за изминато разстояние. Очакват се значителни приходи от въвеждането на тол системата, те ще бъдат изцяло за изграждане на нова пътна инфраструктура, за ремонт на съществуващата и за поддръжка на самата система, подчерта Глосов.

През лятото няма да има ремонти по АМ "Тракия", които да затрудняват трафика, заяви началникът на АПИ. Ремонти има основно по АМ "Хемус", но те ще продължат минимум година и половина, тъй като не е добро състоянието на съоръженията, които не са ремонтирани повече от 35-40 години, откакто са построени, и ремонтът им е наложителен. Глосов призова шофьорите да спазват пътната сигнализация и въведените ограничения в участъците, на които се извършват ремонтни дейности и да не извършват неправилни изпреварвани в стеснените участъци, за да не се образуват тапи.

Според Глосов вече е готова бетоновата конструкция на пешеходния надлез при село Атия. Предстои монтирането на пасарелката над пътя, то ще се извърши през тъмната част на денонощието от 23 юли до 26 юли, когато трафикът не е много интензивен.

Мъж си купи винетка с монети от 1 и 2 ст.

Млад мъж от лясковското село Козаревец си купи годишен винетен стикер за лек автомобил с монети от 1 и 2 стотинки. Служителките броили ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com