X
 
 

Силвия Великова: След такава криза все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси

3843 34
photo of Силвия Великова: След такава криза все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си. След такава криза обаче все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси, защото знаят какво може да им се случи. Това каза в ефира на "Тази събота" журналистката Силвия Великова, която беше свалена от ефира на програма "Хоризонт", а след това отново върната като водещ.

През последните няколко седмици БНР премина през силна турболенция. Журналисти свидетелстваха пред СЕМ за вмешателство в работата им, за открита цензура и за разговори, изпълнени със заплахи. За няколко часа "Хоризонт" замлъкна по неясни засега причини. Вчера Комисията за регулиране на съобщенията глоби БНР за тишината в ефира.

Борисов не възнамерява да иска разпечатки от разговорите на шефа на БНР

Помолен да конкретизира казаното от него, че в скандала с БНР вижда саботаж към правителството, Борисов съобщи в кулоарите на парламент...

"Усещането "да си задраскан" е ужасно, много е обидно. В рамките на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да пишат колеги и разбрах, че е имало смисъл това, което правя. Получих голяма подкрепа”, разказа Силвия Великова. "Очевидно СЕМ ще направят това, срещу което като съдебен репортер многократно реагирам, а именно всичко в тази държава да се решава от прокуратурата”, допълни тя. Великова заяви, че остава актуален въпросът защо е била върната на работа след обаждане на премиера Бойко Борисов, ако нейният генерален директор не е под натиск.

"Политиците имат нужда не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават въпроси. Иначе няма нужда от нас. Казусът ни дава шанс да се опитаме да се измъкнем всички заедно от ситуацията, която ни е поставила там, където сме”, каза още Силвия Великова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! 15 А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! преди 1 месец Профил на трол?
  А бе ей хорааа...Събота е - ако може един ден без вълненията и страданията на Силвия Великова! Не мога да отворя сайт или канал на телевизора, без да изскочи от там нЕЕЕкоя "умна" ,"красива" и КРЕСЛИВА пачавра ...
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тяхната е лесна почваш на 10 години работа в детско предаване на 18 та прехвърлят да четеш новините и така до 85 ни уволнение,ни пенсия ни смърт те хваща.Белким няко си помисли за те изпъди за некадърност и веднага се почва "свободата на словото е застрашена." Я другаркта Великова да е в частна медия? днеска я има утре я няма,никой няма да я мумифицира когат е на 100 и да я държи во веки ,но БНР виж още ›› е мавзолей на българския комунизъм.
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Дръгалефските комунисти за пореден път се оср@ха с нескопосен опит за атентат в радиото и когато прокуратурата и ДАНС им разкриха тъпия опит за държавен преврат, врещят с цяло гърло как някой ги репресирал. Скоро ще сложим край на подривната дейност на радикалната терористична банда ДСБ! Иначе тя ще унищожи България!
  : 4 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Какъв ти атентат,казва се некадърност!Хората под 45 години дори неса чували че съществува БНР с безбройните си чудоезикови редакци на къси ,средни,дълги и пембяни вълни.
  : 4 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И аз искам тъй като решът да ме увлоняват съд парламент,министри всички да се вайкат за мене и да ме дундуркат да остана на работа.Неможах да разбера защо и премиер и президент и се молят на колене на тази дърта зла пепелянка да остане да работи в БНР.
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Цяла седмица всички медии ни занимават със Силвето,която даже не е уволнена,взима си голямата заплата и се радва на такава популярност,каквато даже не е сънувала.Вече ме е страх да си включа ютията и да си пусна водата от тоалетното казанче ,защото може и от там да се появи СВОБОДАТА НА СЛОВОТО в лицето на Силвия Великова....
  : 5 !
 • Мара Подробната 12 Мара Подробната преди 1 месец Профил на трол?
  А мааа...КАКООО...Обективната журналистика би трябвало да показва всички факти, удобни или неудобни и всички гледни точки...останалото е поръчкова или платена журналистика ...
 • АнаЛизатор 12.1 АнаЛизатор преди 1 месец Профил на трол?
  Неприятно наистина, но реалността говори, че се купува онова, което се продава. Без да съм експерт по темата, мисля че всички партии, които имат някакви шансове да имат кандидати купуват гласове. Не е правилно, но не виждам какво може да се промени. Според мне, главният проблем е, че журналистите в по голямата си част, са готови да се продадат и туй нЯщо дето му викат обективна журналистика и с виж още ›› вобода на словото са ПРИКАЗКИ от ШЕХЕРЕЗАДА...
  : 1 !
 • Анонимен 12.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каква обективна журналистика в държавна медия пряко подчинена на парламента и правителството? Бащати стар редактор те докара в БНР на 5-6 години докато завършиш училище те хранят и ти плащат на 20 ставаш водещ в новините, на 90 години викаш внуците да те заместят.За каква журналистика въобще става въпрос.
  : 2 !
 • Пешо Битълса-за селския манталитет в журналистиката 11 Пешо Битълса-за селския манталитет в журналистиката преди 1 месец Профил на трол?
  МДАААА...Защо имам чувството ,че журналистката Силвия/някоя си/ иска да постигне 800-годишната демокрация на англичаните, но ако може днес, до 17:30 ч., че да се прибере и да пийне ракийка по този повод.
 • YES Пешо...Краварката е в левия ъгъл.... 11.1 YES Пешо...Краварката е в левия ъгъл.... преди 1 месец Профил на трол?
  Мдаааа, някои журналисти са странни. Искат всичко, но не са готови да дадат нЕщо. Пълни са с противоречия, но не искат да положат усилия за намиране на решение. Предимно обвиняват света за това. И ужасно се учудват, че на света не му пука.
  : 1 !
 • кравешки рев...сополи и мрънкотене от БНР и компания 10 кравешки рев...сополи и мрънкотене от БНР и компания преди 1 месец Профил на трол?
  Импотентност и мЪструбация . Изгарят от желание да на направят нещо от сорта на ЛЕДИ БИ, а все на безплодно самозадоляване го докарват.УВИ....
 • Анализ на ПИК 9 Анализ на ПИК преди 1 месец Профил на трол?
  Порноконструкцията на връзката между власт и опозиция изглежда горе-долу така: ако не е направо сексуално девиантна, опозицията е поне дехуманизирана като инструмент за нечие сексуално удоволствие“! Каква истина от първа инстанция, каква проницателност, какъв пророчески поглед! Бравос, аферим и ашколсун! Но не е вярно, „че в опозицията - парламентарна, непарламентарна и т.н., са проститутки (падна виж още ›› ли жени), гейове, розови пудели и пр. - типичните фантазми на еротичната индустрия“! Не-е-е, там са само бедни, отрудени женици, принудени с пистолет в слепоочието от „властта, която е потентна, вирилна и изобретателна“, да размахват вибратори и да се мъчат с тях да прикрият части от телата си! Пък и не всички могат да бъдат благородни като "Биволъ", който, с риск за живота си, изнесе информация за евентуална интимна връзка на премиера, извънбрачно дете и къща в Барселона, но не показа техните отвратителни снимки – от благородство и от кумова срама!
 • Това да ви напомня за нещо?????Правите ли ПАРАЛЕЛ??!!! 8 Това да ви напомня за нещо?????Правите ли ПАРАЛЕЛ??!!! преди 1 месец Профил на трол?
  *мутра: Рекет даден,рекет взет!........................ *журналист: Грант даден, грант взет!................... -Упсььь....май настъпих мачарока.....
 • отвратен и отегчен ДЕБИЛ 7 отвратен и отегчен ДЕБИЛ преди 1 месец Профил на трол?
  Колко хора прочетоха този пасквил до края!? Как не омръзна на Силвия да смучи от пръстите си, да дъвчи надълго и нашироко, в по няколко статии, по няколко седмици една и съща тема или събитие. И то без стойностен анализ или идея!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Мисля си че в България отдавна е отминало времето за необходимост от димки! Българският народ може да преглътне вече всичко и без никакви димки и пушилки. Ставащото е резултат на глупост, некомпетентност, слагачество и чак тогава на някакви уж интереси които днес са едни а утре съвсем други...
  : 2 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да но ако има мишки и хлебарки трябва да ползваме димки! Неизбежно е.Дано БНР да се изчисти един ден от паразитите.
  : 0 !
 • Гацо Бацо-фЍѝиуй...Ърьььь... 6 Гацо Бацо-фЍѝиуй...Ърьььь... преди 1 месец Профил на трол?
  Що е то БНР???Интелектуално упражнение със словото, но безполезно!!!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  В другите медии колят и бесят , не само свалят от ефир , но уволняват и уволнени известни журналисти си намират препитание като таксиметрови шофьори и нищо. Когато Нейна неприкосновеност Силвия Великова само я свалиха от ефир , без да я уволняват и без тя да е принудена да си търси работа като шивачка, например , защото тя е такава по професия , вдигна се врява до небесата как се заглушавала свобо виж още ›› дата на словото в България. Всичко е толкова лицемерно , че повече не може да бъде. Няма свобода на словото в България , защото всички медии обслужват мафията. Това трябва да е ясно , защото е съвсем очевидно. Силвия Великова , като останалите журналисти , обслужват мафията. Била задавала неудобни въпроси около избора на Гешев за главен прокурор. След пушилката , която се вдигна вече няма да задава неудобни въпроси. Нали с намесата на прокуратурата тя беше върната в ефир. Силвито даже ще е благодарна на прокурорите. Добре изиграно активно мероприятие за внушаване , че в България има медийна свобода на словото , която някой се опитвал да наруши. Не може да се нарушава нещо , което го няма.
  : 2 !
 • Мараба ДЕБИЛИ 6.2 Мараба ДЕБИЛИ преди 1 месец Профил на трол?
  дрУгАркЕ и дрУгАрЕ не забравяйте , че у нас мафията си има държава. Всички държавни органи са подчинени на мафията. Опитът да се представи Великова като борец за свободното слово е смехотворен.
  : 1 !
 • дебилизЪма е вреден!!! 6.3 дебилизЪма е вреден!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Свободата (на словото) ни дойде изневиделица. Никой не се е борил за нея, никой не я искал, никой не е очаквал да я получи. За това и никой не я цени и никой не я пази. Просто не сме си я заслужили.
  : 1 !
Нагоре
missing image
Отново ракетни удари на Израел в Сирия

Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки обекти в Сирия, предаде БГНЕС. В Дамаск се чуха взривове, а държавната телевизия обяви,...