Синдикат "Образование": Никой да не пипа Ботев и Левски

10108
Синдикат "Образование": Никой да не пипа Ботев и Левски

Твърденията и изводите относно образователната система,  работата на българските учители,  учебните програми и учебното съдържание изразени в изследване на  комисията за защита от  дискриминация са меко казано некомпетентни, непрофесионални и съдържат много неистини.

Това е становището на председателя на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Юлиян Петров. От синдиката са на мнение, че не може и дума да става за дискриминация към деца и ученици на база учебно съдържание и стил на преподаване на педагогическите специалисти, а пък КЗД е най – малко компетентния орган, който би трябвало да си позволява да анализира образователната система. И ако тази комисия би искала да търси истинска  дискриминация, тя би я открила в училищата със смесени паралелки от различни етноси, където в дискриминационно ситуация са учениците и децата от българската общност.

Комисията по дискриминация посегна и на Левски

Комисията по дискриминация не спира да сее скандали. След като вдигна обществеността на крак с идеята да се преразгледа наличието и из...

Синдикатът смята, че поставянето на въпрос за присъствието на Ботев в българските учебници е опасен и безотговорен и цели разклащане на духовната ценностна система, оцеляла през трудните десетилетия на прехода, която е фундамент на българското образование.

Ботев, Левски и още много български герои  са величия, надживели историята и времето, с които са закърмени нашите ученици, затова и сега, и в бъдеще никой в България не трябва да си помисля да ревизира тяхното величие.

Синдикат „Образование“ ще продължава да предлага учебен предмет „Гражданско образование“, който да възпитава деца и ученици в гражданственост, толерантност, равенство между полове и религии и активност при постигане и отстояване на граждански позиции, предмет за който МОМН не е узряло.

Относно учебниците и без полъх на дискриминация, Синдикат „Образование“ смята, че трябва да предстои основно преструктуриране на учебното съдържание, което да стане по – близко до ученическа същност.

Facebook вбеси Игнатов: И Ботев, и Борисов остават в учебниците

Тази спешна пресконференция се прави заради това, че аз лично съм възмутен от това, което се пише във Фейсбук, че Ботев имал проблем да...

Относно издателите на учебниците, синдиката препоръчва да се ревизират и намалят високите цени на учебниците, които са най – голямата дискриминация към българските ученици.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com