Синдикатът на МВР се оттегли от преговорите с Бъчварова

5221
Синдикатът на МВР се оттегли от преговорите с Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я информира, че напуска преговорите с политическото ръководство на Министерството.

Това се случва на 39-ият ден от началото на протестните действия на служителите в МВР, стартирали заради провежданата пенсионна реформа и множеството нерешени проблеми в Министерството на вътрешните работи, предаде БГНЕС.

В писмото до вътрешния министър Управителният съвет на Федерацията уточнява, че по време на преговорите са постигнати известни положителни резултати и е постигнато сближаване на някои виждания на политическото ръководство на МВР и СФСМВР – най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд. За съжаление тези резултати са частични, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин.

По други основни въпроси – като преструктурирането в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов – не е постигнат напредък. Причината за това е липса на желание и/или достатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми.

УС на СФСМВР намира продължаването на преговорния процес при тези условия за безпредметно и смята, че възобновяване на преговорите без коренна промяна в отношението на другата преговаряща страна е невъзможно.

Воден от тези мотиви, УС на СФСМВР информира министър Бъчварова за решението си едностранно да прекрати участието на представители на Федерацията в преговорния процес. УС на СФСМВР счита, че това не са реални преговори, а опит на политическото ръководство да "спечели време" като симулира активност, без да се постигнат реални резултати. Подобно отношение и реакции показва не само неглижиране на поставените проблеми, но и нежелание да се разрешат проблемите и да се реформира МВР, така че да се превърне в институция, която работи за защита на гражданите на Република България.

УС на СФСМВР ще предостави на българската общественост пълната информация, с която разполага по проблемите, които са поставени – както чрез медиите и всички инструменти, с които разполага Федерацията, така и по време на протестен митинг, който ще се проведе на 25 юли 2015 г.

471 служители на МВР са освободени през първите шест месеца на годината

Освободените служители от МВР през първото полугодие на 2015 година към момента са 471. Това каза по време на парламентарен контрол в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество