Ситуацията във Варненско остава тежка, прокуратурата разследва трагедията в „Аспарухово”

21427
Ситуацията във Варненско остава тежка, прокуратурата разследва трагедията в „Аспарухово”
Снимка: БГНЕС

Положението във Варна и околностите след проливните дъждове остава тежко. Няма подобрение и в обстановката в Добрич и Велико Търново. И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство, съобщават от МВР.

В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път. Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионния басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.

Онкоболницата във Варна се нуждае спешно от ток

Стационарният блок на онкологичната болница във Варна "Д-р Марко А. Марков" е без ток от 19 часа вчера, алармираха от болницата. Включ...

Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” вече са 10. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.

Сигналите за наводнени сгради и улици в област Добрич са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е започнала досъдебно производство за установяване причините за трагедията в кв. "Аспарухово", където при наводнението загинаха най-малко 9 души. Производството е под ръководството на дежурен прокурор и се извършва от екип разследващи полицаи при ОДМВР-Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com