Скочи броят на молби за енергийни помощи

22900
Скочи броят на молби за енергийни помощи

От първи юли до момента са подадени 119 991 молби за отпускане на целева помощ за отопление, съобщават от Агенцията за социално подпомагане /АСП/, предаде Стандарт нюз.

Подадените молби за подпомагане на първокласници са 20 298.

Пенсионерите с енергийни помощи от миналата година ще ги получават и през следващата

Всички пенсионери, получили енергийни помощи през изминалия отоплителен сезон, ще имат право на подпомагане и през зимните месеци на ...

За енергийни помощи са одобрени 45 000, а отказите са около 4300. Отчита се повишение в исковете за целеви помощи сравнено с миналия отоплителен сезон – с около 27 000 повече.

За настоящия отоплителен сезон диференцираният минимален доход за отопление бе увеличен с 15 лева за всички 16 групи от хора в неравностойно положение, припомнят от агенцията.

Крайният срок за подаване на молби в дирекциите "Социално подпомагане" е 31 октомври 2013 г. Молбата се подава по постоянен адрес, в нея задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се прилага и последна платена фактура, уточняват от АСП.

Целевата помощ за отопление ще бъде в размер 65,72 лв. месечно до приемането на нов размер на помощта в зависимост от цената на електроенергията за битов потребител в началото на отоплителния сезон на1 ноември 2013 г.

Изтича срокът за кандидатстване за еднократна енергийна помощ

Днес изтича срокът за кандидатстване за еднократна енергийна помощ. До 26 април включително се приемат молбите на желаещите в Агенцията...

Подпомагането за първокласници беше увеличено до 250 лв. от юни. Одобрените за помощи деца са 15 601, а отказ е издаден на 67. Още се обработват 4631 молби-декларации. Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева.

Критерият за доходи не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Молби се подават след записване на детето в първи клас, като крайният срок е 30 септември, а помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com