Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания

27367
Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските деца с увреждания в зала O2 Арена в Лондон на 9 юни. Това стана ясно на нарочна пресконференция днес (22 май), на която присъстваше самият водещ и представители на Конфедерацията за защита правата на децата.

Концертът ще е под надслов "Системата ги убива", а Трифонов ще излезе със същата тениска, с която бяха облечени и майките на децата с увреждания, които не бяха допуснати в парламента преди месец.

НА ЖИВО: Слави търси кандидат-политици, гледайте събеседването

Днес и утре Слави Трифонов ще проведе събеседвания с граждани от страната и чужбина, които искат да участват в евентуален бъдещ политич...

"Цялата печалба за компанията "Седем осми" от концерта в Лондон ще бъде дарена на Конфедерация за защита правата на децата", заяви Евгени Димитров-Маестрото. От организацията пък обещаха средствата да бъдат изразходвани много внимателно и изцяло за каузата на децата с увреждания.

"Идеята ни е да направим и една голяма информационна кампания. Основният ни проблем не е едни пари, които правителството да ни дава, а комплекс от политики, за да могат тези деца да са част от обществото, да се чувстват достойни хора", посочиха от организацията.

"Беше възмутително майките да не бъдат допуснати в парламента с обяснението за дрескод. Това, което се случи, беше унизително и ме кара да се срамувам. Хората, които носят отговорност за това обаче не се срамуват. Една държава си личи по това как се грижи за хората, които страдат", заяви самият Слави Трифонов.

Слави обяви дати за второ събеседване с кандидатите за политици

На 13 и 14 май Слави Трифонов ще проведе второ събеседване с българите, които заявиха желание да участват в промяната на политическата ...

"Когато тръгнахме да направим концерт, най-голямото предизвикателство пред нас беше да го направим в тази зала. Два дни преди нас там ще има концерт Браян Адамс, а два дни след нас - Кейти Пери. В О2 се събират най-големите изпълнители. Вече бяхме тръгнали да организираме концерта, когато се случи това с родителите на болни деца. Ето защо решихме да направим концерта по този начин, за да им помогнем. Трябва да осветим това, което се случи. Ние сме в основата на създаването на Българската Коледа преди толкова година. Но това няма значение. Значение има само това заедно да си помагаме едни на други. Ние имаме опит в благотворителни каузи, а тази кауза съвпадна с нашия концерт", категоричен беше водещият.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com