След 20 години: Осъдиха за отвличане и изнасилване режисьор, близък до Борисов

28188
След 20 години: Осъдиха за отвличане и изнасилване режисьор, близък до Борисов

Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда за Пламен Митрев, който е известен с познанството си с премиера Бойко Борисов.

Митрев получава четиринадесет години затвор по обвинения за отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия.

Подсъдимият Митрев бил продуцент на телевизионно предаване и като такъв организирал конкурси по красота в страната. През 1997 г. той възложил на Ю.Д. и Ж.Г. да извършат ремонт на вилата му в с. Градец, обл. София, по време на който били свалени дръжките на всички прозорци, а на леглата и дивана в хола били монтирани вериги.

В периода октомври – ноември 1997 г. Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа – подновяване на договор с френската модна агенция „Метрополитен“, рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. За сломяване на съпротивата, жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани.

Иван Евстатиев получи 6 години затвор

След 1 г. и 4 месеца в ареста бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев чу днес присъдата си от пловдивския районен съд - 6 години затвор ...

С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза наркотик, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити. Едно от отвлечените момичета, преди да тръгне за уговорената среща, споделила на приятелката си, че отива на снимки с Пламен Митрев, като й показала къде в тефтера си била записала телефона му. След изчезването й приятелят на момичето подал сигнал за случилото се и със съдействието на органите на полицията вилата на Митрев била обградена, а пострадалите освободени.

Съдът призна подсъдимият Митрев за виновен и му наложи най-тежкото наказание за извършените от него престъпления „Лишаване от свобода“ за срок от 14 години, което той да изтърпи при „строг“ режим. Той е осъден да заплати и сумата от по 50 000 лв. за всяка от пострадалите като обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Съучастникът му Пламен Чубриков е осъден на 3 години „Лишаване от свобода“, с изпитателен срок от пет години.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Борисов изпраща на Цацаров папката от Герджиков

Премиерът Бойко Борисов ще предаде на главния прокурор Сотир Цацаров „папката, която му е оставена от премиера Герджиков“. ...

Измислената порода, подарена на Путин

Митрев е един от идеолозите и селекционерите на измислената порода „българско овчарско куче”. Развъдникът му се казва „Германофорс”. От този развъдник е кученцето, което Борисов подари на Путин през 2010 г., отбелязва сайтът e-vestnik.

Митрев е и зам.-председател на клуб „Българско овчарско куче”, на който почетен председател е Бойко Борисов.  

Главен пропагандатор на тази порода е Борисов, още от времето, когато е главен секретар на МВР. Той е избран за почетен председател на Националния клуб „Българско овчарско куче”. При първото си интервю в „Шоуто на Слави” през есента на 2001 г. е представено кучето на Борисов, което Слави нарича няколко пъти каракачанско, а Борисов неизменно го поправя: „българско овчарско куче”. Такава порода не съществува.

Измислена е след 1995 година. Допреди това не се споменава никъде в литературата или в популярни издания. Всичките повече от 6 различни вносни породи, участвали в създаването на „българско овчарско куче” са описани от пишман селекционерите в „Уикипедия”, където те поясняват, че „за основа в селекцията е използвана старата порода каракачанско куче”. Измислената порода не е регистрирана и до днес от най-авторитетните международни киноложки организации, а само от частни асоциации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество