След наводнението ситуацията в Перник е овладяна

6948
След наводнението ситуацията в Перник е овладяна
Снимка: БГНЕС

Главният път Е-79 при Перник, водещ към Кюстендил е отводнен. Тази нощ пороен дъжд се изсипа над Перник и наводни отделни части от града.

Има над 1000 обаждания на тел. 112 заради наводнението, но за щастие няма пострадали, късно през нощта беше овладяно положението, заяви кметът на Перник Иван Иванов, пише БГНЕС.

Интензивните валежи през нощта наводниха Перник

Снощи в Западна България са паднали между 20 и 60 литра на квадратен метър дъжд. В София валежите тази нощ са били 23 л.кв/м. В Перник...

Има материални щети, които тепърва ще се оценяват. На места водата е достигала до метър и половина. Сигналите от хората са били основно за наводнени мазета, приземни етажи, закъсали автомобили. "През нощта отклонихме движението по основната магистрала по обходни пътища, за да може да се стига до Кюстендил. Положението е под контрол", увери Иван Иванов пред бТВ.

Причината според него е в старата канализация на Перник и затлачването на тръбите, затова водата е започнала да тече по пътищата. Единственото спасение е да се подмени канализационната мрежа.

Снощи Перник бе наводнен на няколко места, след изсипалия се пороен дъжд, придружен от мощни гръмотевици. Почти всички улици на града бяха наводнени. Единият от входовете на Перник при кв. Изток беше наводнен, водата стигаше до таваните на автомобилите на места. Имаше закъсали хора, които изчакваха водата да се изтече. Наводнена бе външноградската магистрала, автомобилите се придвижваха в насрещното платно.

Наводнена бе и вътрешната магистрала при кв. "Иван Пашов", имаше залети дворове на къщи, както и наводнени жилища. В центъра на града също имаше наводнени улици, на някои места водата достигаше на няколко см над входните врати на блоковете. В централната градска част автогарата беше наводнена. Наводнен бе и пътят за влизане в кв. Мошино и ТЕЦ-а. Няколко села останаха без ток в региона. Жителите от града се оплакваха, че непрекъснато са звънели на тел. 112, но от там никой не им е вдигал

Сиеста за пернишките чиновници - работят само до 14.00 часа

Чиновниците в общината в Перник се уредиха със сиеста. Със заповед на кмета Иван Иванов до края на месеца общинската администрация ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com