След снежното бедствие, утре нахлува и леден вятър

8830
След снежното бедствие, утре нахлува и леден вятър
Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Кодът е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. В областите Добрич, Варна и Бургас ще духа силен и бурен северен вятър с пориви 20-24 м/сек. Ще вали слаб сняг и ще има виелици и навявания. Вълнението на морето ще бъде между 7-8 бала със силен вятър от северозапад 15-18 м/с, до обяд с пориви между 22 и 24 м/с (9 бала).

МВР: Постепенно се нормализира обстановката в областите Хасково, Кърджали и Смолян

От началото на денонощието служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили 492 спасителни и ав...

В Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 20 м/сек. Ще вали слаб сняг и ще има виелици и навявания.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще продължат, но вече ще бъдат слаби.

В понеделник след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността. Ще духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10 градуса и минус 5 градуса, а максималните - между минус 6 градуса и минус 1 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - ще продължи да се повишава.

АПИ: Въздържайте се от пътуване в областите Шумен, Разград и Силистра

Шофьорите да се въздържат от пътуване в областите Шумен, Разград и Силистра до намаляване на силния вятър. Това призовават от Агенция "...

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. По-късно през деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Мразовито време с минимални температури по най-високите върхове минус 20 градуса - минус 18 градуса, а максималната на височина 1200 м ще бъде около минус 10 градуса, на 2000 м - около минус 14 градуса.

Заради вятъра усещането ще е за още по-студено време. Има условия за измръзвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество